Deputatul Claudiu Năsui (USR), fost ministru al Economiei a declarat marţi în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că cel care a beneficiat cel mai mult de pe urma blocării exploatării gazelor la noi a fost o companie rusească, Gazprom. Năsui a mai spus că nu crede că investiţiile în energie vor avea loc, pentru că statul este ”cel mai prost administrator, din lipsă de interes”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O spun cu responsabilitatea termenilor folosiţi, lobby-ul principal şi cel care a beneficiat cel mai mult de pe urma blocării exploatării gazelor la noi a fost o companie rusească, Gazprom, pentru că ei sunt primii care nu au interesul să aibă concurenţă pe partea aceasta. Şi o parte din clasa politică fie pentru că au fost plătiţi, corupţi fie că au fost idioţi utili, adică practic din convingere, au blocat”, a spus Năsui. 

Deputatul USR a precizat că el crede că genul acesta de lobby ”se face nu numai la nivel politic ci şi în societatea civilă”. 

”Să frânezi, să blochezi dezvoltarea economică a unui stat, puteam să fim independenţi energetic acum, dacă aveam gazul din Marea Neagră, ba chiar cred că puteam să exportăm şi în restul Europei, puteam să fim o soluţie, am fi fost mari câştigători. Deocamdată eu nu cred că investiţiile vor avea loc, pentru că statul este cel mai prost administrator, din lipsă de interes”, a arătat Năsui.

El a precizat că nu crede că se va face ceva la Işalniţa. ”Probabil se vor face acele reactoare nucleare, cele mici, modulare”, a completat deputatul. 

Despre băieţii deştepţi din energie, Claudiu Năsui a spus că sunt mai mulţi acum. ”Putem să îi bănuim de prostie sau de cârdăşie, sunt companii care au făcut nişte profituri extraordinare”, a comentat Năsui. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.