Deputatul USR Claudiu Năsui i-a reproşat liderului deputaţilor PNL Florin Roman că doreşte, printr-un proiect de lege, să introducă privilegii pentru membrii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), care deja au salarii de peste 10.000 euro pe lună, şi anume introducerea unor diurne şi „decontarea cheltuielilor pentru politrucii care nu au domiciliul în Bucureşti”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Încă un privilegiu pus pe ascuns pe ordinea de zi. Se anunţă azi, deodată, şedinţă pentru buget-finanţe şi primul punct pe ordinea de zi ce e? Un proiect semnat doar de domnul Florin Roman, liderul grupului PNL, prin care se introduc noi privilegii pentru membrii Consiliului de Administraţie ASF. Cei care au deja salarii de peste 10.000 de euro pe lună. Se introduc diurne şi decontarea cheltuielilor pentru politrucii care nu au domiciliul în Bucureşti. Care e şmecheria? Dacă declari că nu ai domiciliu în Bucureşti, primeşti diurne suplimentare. E de fapt o mare ipocrizie. Senatori, deputaţi şi alţi demnitari aleşi în Bucureşti îşi mută domiciliul în acte în alt judeţ pentru a beneficia de sume importante în plus. Acum pe final de mandat, parlamentarii sunt neatenţi. Grupurile de interese mizează pe asta pentru a-şi mai trece câteva privilegii”, a scris Claudiu Năsui marţi pe Facebook. 
 
Acesta a adăugat că va avea un amendament pentru eliminarea prevederii.
 
„Norocul este că eu chiar citesc ce votez şi am văzut acest punct azi dimineaţă când a fost anunţată comisia. Voi avea amendament de eliminare. Vă ţin la curent dacă trece sau nu”, a conchis Năsui.
 
„Membrii Consiliului ASF care nu au domiciliul în Bucureşti beneficiază de decontarea cheltuielilor cu locuinţa de serviciu, cazarea, diurnă şi transport, în condiţiile stabilite prin lege şi prin reglementările proprii”, arată un nou alineat introdus prin proiectul de lege. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.