Co-preşedintele Organizaţiei de Tineret Pro România, Claudiu Daniel Catană, candidat pe prima poziţie la Senat în judeţul Argeş, propune acordarea de vouchere educaţionale pentru pregătirea şi reconversia profesională a tinerilor, instituirea cardului tinerilor români, pentru încurajarea participarii tinerilor la viata socio-culturală, acordarea de locuinţe pentru tineri prin revitalizarea programului ANL şi modificarea Legii tineretului, pentru a o adapta nevoilor actuale ale tinerilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

- Vouchere educaţionale pentru pregătirea şi reconversia profesională a tinerilor
”Traversăm o perioadă grea, la capătul căreia este posibil ca mulţi tineri să fie nevoiţi să îşi schimbe locul de muncă şi chiar domeniul de activitate. În momentul de faţă piaţa muncii este în plin proces de evoluţie, iar pentru personalul disponibilizat nu există o alternativă reală de ocupare, fapt ce face să crească continuu presiunea socială. De aceea, consider că este nevoie de o lege care să reglementeze alocarea de vouchere educationale pentru pregătirea şi reconversia profesională a tinerilor. Este important ca tinerii să îşi descopere vocaţia şi să profeseze într-un domeniu care li se potriveşte, iar prin acest program tinerii pot alege singuri in ce domeniu vor sa se specializeze si cu cine vor sa faca acest lucru”, argumentează el.

- Cardul tinerilor români
Conform lui Catană, scopul este încurajarea participarii tinerilor la viata socio-culturală prin acordarea de reduceri la teatre, muzee, obiective turistice, transport, cazări, cafenele, restaurant, comercianţi etc .

”Cardul tinerilor români este recunoscut oriunde in lume şi încurajează participarea activă a tinerilor români la viaţa culturală şi socială. Avantajele acestui card sunt multiple: recunoaştere la nivel mondial, mii de reduceri în România şi în străinătate în baza parteneriatelor iniţiate de Guvernul României, economii importante la bugetul personal”, explică el.

- Locuinţe pentru tineri
”Propun schimbarea si revitalizarea programului ANL de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii si apoi achizitionarii se locuinte la pretul de productie, beneficiari fiind tinerii între 18 şi 35 de ani. Scopul locuinţelor sociale este acela de a contribui la incluziunea socială a tinerilor prin asigurarea condiţiilor bune de locuit, care să faciliteze integrarea/ reintegrarea acestora pe piaţa muncii, obţinerea şi menţinerea unei stări de sănătate bune şi participare adecvată la educaţie şi/ sau formare profesională şi participare socială activă”, susţine candidatul.

- Modificarea Legii Tineretului astfel încât să corespundă nevoilor actuale ale tinerilor, înfiinţarea de centre de tineret care să sprijine tinerii prin dezvoltarea de abilităţi transversale, integrare socială, facilitarea accesului la oportunităţi educaţionale şi de voluntariat, consiliere a carierei şi alte servicii, în funcţie de nevoile comunităţilor în care trăiesc.

De asemenea, Claudiu Daniel Catanîă îşi exprimă susţinerea pentru modificarea legislaţiei şi procedurilor care guvernează funcţionarea structurilor neguvernamentale şi finanţarea publică, în vederea simplificării birocraţiei asociate, introducerii instrumentelor electronice şi creşterii transparenţei.

”Sunt unul dintre tinerii care îşi doreşte o schimbare în bine în România. Şi pentru că ştiu că schimbarea vine doar prin implicare, în ultimii ani am iniţíat şí susţínut proiecte cu impact pozitiv pentru tineri, atât în calitate de preşedinte al tineretului ALDE, cât şi în cea de Secretar de Stat al Ministerului Tineretului şi Sportului. Deschid lista la Senat din partea PRO România în judeţul Argeş. Am acceptat această provocare pentru că ştiu că am forţa şi determinarea de a propune şi susţine proiecte legislative care să schimbe în bine viaţa tinerilor din România, să îi readucă acasă pe tinerii plecaţi peste hotarele ţării, să faciliteze integrarea/ reintegrarea acestora pe piaţa muncii din România”, afirmă Catană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.