Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că Executivul va adopta o serie de decizii pentru sprijinirea mediului de afaceri din România, el arătând că, în acest an, va continua atât Programul pentru stimularea înfiinţării întreprinderilor mici şi mijlocii ”Start-up Nation – ROMÂNIA” , cat şi Programul privind măsurile pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentaţie şi agenţii de turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Astăzi vom adopta o serie de decizii pentru sprijinirea mediului de afaceri din România. Prin Programul de Guvernare, ne-am asumat ca obiectiv stimularea economică, susţinerea investiţiilor strategice în infrastructură, în sănătate, în educaţie, inovare şi digitalizare precum şi reducerea decalajelor faţă de economiile dezvoltate din Europa de Vest. În acest sens, vom accesa, in acest sens, instrumentele financiare şi  granturile pentru sectoarele afectate şi vom implementa si scheme de ajutor de stat pentru investiţii noi şi garanţii pentru credite”, a spus premierul. 
 
Şeful Executivului a mai spus că se va crea cadrul legal pentru plata contractelor de finanţare, în valoare de peste jumătate de miliard de lei, pentru ultimii 2.885 de beneficiari eligibili ai Măsurii 2 - Granturi pentru capital de lucru, acordate IMM-urilor.
 
”Aceasta reprezintă o schemă de sprijin destinată IMM-urilor în perioada determinată de criza COVID-19, iniţiată în anul 2020. Fondurile totale alocate pentru granturile destinate capitalului de lucru au fost în valoare de peste 3,8 miliarde lei, la care s-a adăugat, prin legea bugetului pe anul 2022, suma de 570 milioane lei”, a precizat premierul. 
 
Nicolae Ciucă a afirmat că a decis să continue, în acest an, atât Programul pentru stimularea înfiinţării întreprinderilor mici şi mijlocii ”Start-up Nation – ROMÂNIA” , cat şi Programul privind măsurile pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentaţie şi agenţii de turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei COVID-19. 
 
”Vom mai adopta, azi, Ordonanta de urgenta care va permite implementarea de către Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a programului de sprijinire a sectorului IMM, în scopul redresării şi relansării economice.  Astfel, se va asigura accesul întreprinderilor grav afectate de situaţia economică la un nou instrument de finanţare”, a declarat premierul. 
 
Totodată, prin Memorandumul de astăzi, Guvernul va pregăti ”programe guvernamentale de creditare cuprinse în pachetul de stimulare economică pentru IMM-uri, precum şi în vederea susţinerii programelor de sprijinire a start-up-urilor aflate în portofoliul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.
 
”Avem în vedere următoarele programe: IMM PROD, Rural INVEST, Garant Construct şi Innovation. Guvernul a decis, astfel, să continue măsurile de sprijinire a mediului de afaceri din Romania, iar prin investiţiile din buget si din fondurile europene ne vom asigura că economia va beneficia de resursele financiare necesare pentru dezvoltare şi crearea de noi locuri de muncă”, a mai spus prim-ministrul. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.