Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă afirmă, după participarea la Congresul reprezentanţilor comunităţilor de romi din România, că pentru că trăim într-o Europă al cărei motto este ”uniţi în diversitate”, este esenţial ca în societate să existe un dialog sincer şi deschis între toate minorităţile naţionale iar România este un model de urmat în spaţiul european şi în lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am fost onorat să particip astăzi la Congresul reprezentanţilor comunităţilor de romi din România. Şi, pentru că trăim într-o Europă al cărei motto este ”uniţi în diversitate”, este esenţial ca în societate să existe un dialog sincer şi deschis între toate minorităţile naţionale. Iar România chiar este un model de urmat în spaţiul european şi în lume”, spune Nicolae Ciucă pe Facebook.
 
Preşedintele PNL arată că, ”pe de altă parte, există probleme serioase şi urgente pe care clasa politică din România trebuie să le rezolve”.
 
”Asigurarea incluziunii economice şi sociale a tuturor cetăţenilor ţării este foarte importantă. Trebuie să asigurăm accesul oricui la sănătate şi educaţie. Asta presupune rezolvarea urgentă a unor probleme reclamate de comunitate, precum faptul că unul din patru copii romi nu are acces la apă curentă, unul din zece nu are acasă electricitate şi unul din trei se culcă înfometat”, spune Ciucă. 
 
El afirmă că le-a relatat celor prezenţi la congres două momente care l-au marcat. În 2016, când a vizitat Colegiul militar din Craiova după redeschiderea sa, o elevă i-a spus că este a treia din promoţia ei şi nu îi este frică să îşi recunoască public etnia.
 
”A continuat să aibă rezultate bune la învăţătură, a absolvit cu note mari, urmând apoi o academie militară. Un alt moment a fost o întâlnire cu olimpicii internaţionali de origine romă. Ei mi-au cerut ca, de câte ori voi avea ocazia, să vorbesc despre importanţa educaţiei pentru copiii din comunitatea lor. Şi iată ca fac acest lucru pentru că eu cred foarte mult în aceşti copii”, mai spune Nicolae Ciucă.
 
”Am urat succes lucrărilor congresului, cu speranţa ca rezultatele de azi să pună în valoare tot ce are mai bun comunitatea romă din ţara noastră”, arată el în final. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.