Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a afirmat, luni, la Congresul Seniorilor din partid, că cei cu care discută, în special în plan internaţional, se uită la România la ceea ce va face la sfârşitul acestui luni, dacă, într-adevăr, pentru prima dată, în politica românească de după 1989 se va realiza acest obiectiv de respectare a unui acord politic în coaliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedintele PNL a afirmat că se vorbeşte permanent de stabilitate, de nevoia stabilităţii, în această Coaliţie şi în interiorul Guvernului. ”Vă spun că nu am făcut nimic altceva decât să putem să avem dialog, să discutăm, să facem minimum de sacrificiu de orgoliu personal şi politic. Pentru ce? Pentru a asigura stabilitatea ţării. De ce stabilitate? Pentru că stabilitatea ne-a asigurat, astăzi, cele necesare să putem să vorbim de trecerea ţării printr-o perioadă complicată de crize succesive, suprapuse şi să avem creştere economică”, a precizat Ciucă. Liderul liberal a menţionat că în acest moment, România, datorită acestei stabilităţi politice, datorită dialogului pe care l-am avut cu mediul de afaceri, atât din România cât şi din străinătate, dialogului pe care l-am avut cu organismele internaţionale, dialogului şi coordonarea pe care am avut-o cu Uniunea Europeană, cu Comisia Europeană au făcut să putem să vorbim despre rezultatele noastre la guvernare în anul 2022, când am absorbit cea mai mare sumă de fonduri europene, când am reuşit să atragem cea mai mare sumă din investiţii străine directe şi, de asemenea să putem în funcţiune mecanismele prin care să asigurăm investirea banilor alocaţi prin bugetul de stat pentru asemenea obiective. ”Dacă nu aveam stabilitate politică, nu puteam să vorbim despre toate acestea şi vă asigur că toţi cei cu care discutăm, îndeosebi în plan internaţional, se uită la România la ceea ce va face la sfărşitul acestui luni. Dacă, într-adevăr, pentru prima dată, în politica românească de după 1989 se va realiza acest obiectiv de respectare a unui acord politic în interiorul unei Coaliţii, pentru a putea să asigurăm echilibrul şi pentru a putea să facem ca ţara noastră să se dezvolte, în continuare, economic şi să reprezinte acel pilon de stabilitate în regiuni”, a menţionat Ciucă.
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

6 iunie - Maratonul Energiei
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.