Premieurl Nicolae Ciucă afirmă, după ce a participat la operaţionalizarea Interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria, că toate aceste investiţii şi eforturi de solidaritate europeană şi regională, la care România este parte activă, se vor traduce în energie mai accesibilă pentru cetăţenii noştri şi pentru economia românească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am participat astăzi, împreună cu preşedintele Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, şi cu înalţi oficiali din Bulgaria, Macedonia de Nord, Azerbaijan, Grecia, Serbia, la operaţionalizarea Interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria. Acest proiect este esenţial pentru securitatea energetică a Europei, a regiunii noastre şi de importanţă strategică pentru România. Este un punct de cotitură în ceea ce priveşte deschiderea pieţei regionale de gaze şi pentru accesul UE la surse alternative de gaze naturale. Interconectorul inaugurat astăzi va permite României accesul la noi surse, precum terminalul pentru gaz natural lichefiat din Alexandroupolis, dar şi la Coridorul Sudic. Mai mult, va avea un rol important în operaţionalizarea Platformei energetice a UE pentru achiziţia comună de gaze naturale”, afirmă premierul
În opinia sa, cooperarea regională şi soluţiile dezvoltate împreună sunt cheia succesului în vreme de criză. ”Finalizarea Coridorului Vertical face parte din soluţiile de acest fel deoarece va facilita tranzitul gazelor către Europa Centrală şi de Est şi către Balcanii de Vest, prin conectarea Coridorului de Sud şi a gazoductului BRUA. Acest lucru va oferi acces la resursele de gaz din Marea Caspică, precum şi la terminalele de gaze naturale lichefiate (GNL) din nordul Greciei. În plus, decizia luată la nivel european şi susţinută ferm de România, de a folosi gazul şi energia nucleară în perioada tranziţiei ecologice ne oferă nouă, decidenţi politici, oameni de afaceri şi investitori, predictibilitatea mult dorită”, declară Ciucă.
”Toate aceste investiţii şi eforturi de solidaritate europeană şi regională, la care România este parte activă, se vor traduce în energie mai accesibilă pentru cetăţenii noştri şi pentru economia românească”, conchide el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.