Premierul Nicolae Ciucă a transmis, marţi, un mesaj de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, în care face un apel la solidaritate cu pacienţii care au nevoie de transfuzii. Premierul afirmă că este mare nevoie de sânge în spitale, iar insuficienţa stocurilor necesare, accentuată din cauza pandemiei, înseamnă intervenţii chirurgicale vitale amânate sau agravarea stării unor pacienţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Marcăm astăzi Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, prilej pentru a le mulţumi celor care salvează vieţi donând sânge, dar şi pentru a conştientiza importanţa acestui gest de solidaritate faţă de cei a căror viaţă sau sănătate pot să depindă, la un moment dat, de o transfuzie de sânge. Este mare nevoie de sânge în spitale, iar insuficienţa stocurilor necesare, accentuată din cauza pandemiei, înseamnă intervenţii chirurgicale vitale amânate sau agravarea stării unor pacienţi aflaţi în stare critică. Şansele lor de supravieţuire şi de vindecare vor fi cu atât mai mari cu cât vor fi mai mulţi oameni vor înţelege importanţa socială a gestului de a dona sânge”, a transmis, marţi, premierul Nicolae Ciucă.  

Acesta a lansat un apel la solidaritate.  

”Lansez, din acest motiv, un apel la solidaritate cu pacienţii care au nevoie de transfuzii şi sper ca cei care au mai donat sânge până acum, prin exemplul personal, să-i motiveze şi pe alţii. Am încredere în generozitatea şi capacitatea de mobilizare a românilor pentru astfel de cauze cu caracter umanitar, aşa cum au demonstrat cei care au donat sânge pentru militarii şi cetăţenii răniţi în urma agresiunii ruse asupra Ucrainei, şi le mulţumesc pentru aceasta”, a mai transmis premierul.  

În 14 iunie este Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.