Premierul Nicolae Ciucă i-a transmis, miercuri, noului ministru al Cercetării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, că este un domeniu pe care ni-l dorim cu toţii să îl vedem că intră în ritm, şi speră să reuşim într-adevăr să digitalizăm şi să reuşească să dea acel impuls activităţii de cercetare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ceea ce doresc să mai subliniez este faptul că astăzi avem la masă, am să spun, doi domni miniştri - domnul ministrul Boloş nu este un membru nou în cabinet, dânsul şi-a mai desfăşurat activitatea în acest guvern şi în guvernele anterioare, a revenit la portofoliul care l-a consacrat din punct de vedere profesional -, iar speranţa şi aşteptările noastre, domnule ministru, şi ale tinerilor de aici este să facem în aşa fel încât să atragem fondurile europene şi să îndeplinească aşteptările pentru ceea ce înseamnă un învăţământ dezvoltat, un sistem de sănătate dezvoltat şi modern, un mediu de cercetare şi inovare adaptat la evoluţiile de pe planul european şi internaţional. Ca atare, sunt convins că prin efortul dumneavoastră şi al echipei ministeriale reuşim să atragem toţi banii care se cuvin României de la Uniunea Europeană”, a spus premierul, despre noul ministru al Investiţiilor, Marcel Boloş. 

Despre noul ministru de la Cercetare şi Digitalizare, Sebastian Burduja, prim-ministrul a arătat că ”este un domeniu pe care ni-l dorim cu toţii să îl vedem că intră în ritm, că ajunge să aibă acea dinamică pe măsura enunţului din titulatura ministerului”. 

”Tot ceea ce veţi face acolo este să reuşim într-adevăr să digitalizăm, să sprijinim toate eforturile care se fac la nivel guvernamentale pentru a facilita tot ceea ce înseamnă servicii publice, activitate guvernamentală, interinstituţională, pe de o parte, iar pe de altă parte, să reuşiţi să daţi acel impuls activităţii de cercetare, pentru că avem deja domenii unde putem să obţinem excelenţă. Ele au început, trebuie finalizate şi, de asemenea, trebuie să demarăm, să începem în sectoare şi domenii noi de cercetare, în care să ne punem în valoare, aşa cum spuneam, resursa şi capacitatea de care dispunem. Vă mulţumesc foarte mult! Începem şedinţa de guvern”, a spus premierul Ciucă, către noul titular de la Digitalizare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.