Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, că a luat decizia în coaliţie ca Ministerului Mediului să analizeze demararea unui program de înlocuire a becurilor cu filament cu cele pe led-uri, iar la nivelul Guvernului, iluminatul mural să fie oprit la ora 12 noaptea, acestea fiind măsuri pentru reducerea risipei energetice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am luat decizia, în coaliţie, ca la nivelul Ministerului Mediului să analizeze demararea unui program de înlocuire a becurilor cu filament cu cele pe leduri. Sunt becuri cu un consum energetic redus, pe de o parte”, a spus premierul.

El a arătat că, pe de altă parte, la nivel guvernamental, al instituţiilor Guvernului, vor face în aşa fel încât să reducă risipa.

”Există metode prin care putem să stabilim un anumit program de funcţionare. Una dintre decizii, la nivelul Guvernului, a fost ca iluminatul mural să fie oprit la ora 12 noaptea, măsuri de acest gen care, până la urmă, fiecare dintre noi le luăm şi acasă”, a mai spus premierul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.