Premierul Nicolae Ciucă a afirmat marţi, la Isaccea, că România este pregătită să primească mai mulţi refugiaţi din Ucraina şi ajutoare umanitare pentru aceştia, dacă situaţia o va impune, fiind oferit sprijin tuturor autorităţilor locale pentru a face faţă situaţiei neobişnuite. Premierul a mulţumit celor care s-au implicat în gestionarea crizei umanitare şi a afirmat că ”putem să vedem cu ochii noştri drama refugiaţilor ucraineni care au fost nevoiţi să-şi părăsească ţara, să plece de acasă, să-şi ia viaţa într-o sacoşă sau o valiză şi să fugă de ororile acest război nedrept, neprovocat pe care forţele armate ruse îl desfăşoară în Ucraina”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Nicolae Ciucă a făcut, marţi, o vizită la punctul de trecere a frontierei Isaccea, în judeţul Tulcea, după ce în cursul zilei de luni s-a făcut o analiză la nivelul Guvernului, cu toate ministerele de linie implicate în gestionarea refugiaţilor şi cu toate ONG-urile din Româna şi internaţionale.  

”Am venit să discutăm cu autorităţile locale, ONG-urile pentru că trebuie să spun de la bun început un sincer mulţumesc tuturor celor implicaţi deoarece putem să vedem cu ochii noştri drama refugiaţilor ucraineni care au fost nevoiţi să-şi părăsească ţara, să plece de acasă, să-şi ia viaţa într-o sacoşă sau o valiză şi să fugă de ororile acest război nedrept, neprovocat pe care forţele armate ruse îl desfăşoară în Ucraina. Tot ceea ce s-a reuşit în acest moment a căpătat o regularitate şi se desfăşoară după proceduri foarte bine stabilite, este clar că s-a căpătat o experienţă, pentru că nu am avut aşa o experienţă până acum şi, de asemenea, este foarte clar că există potenţial în continuare să fim pregătiţi pentru ce poate să însemne un număr mai mare de refugiaţi”, a declarat premierul.  

Nicolae Ciucă a afirmat că ”există o serie e activităţi pe care putem să le derulăm mai bine”  

”Am discutat măsurile care pot fi luate imediat dacă se constat un flux mai mare de materiale şi echipamente cu destinaţie umanitară, iar autorităţile locale se simt oarecum depăşite în capacitatea de a le gestiona şi am discutat la nivelul MAI să vină în sprijin şi coordonare”, a mai transmis premierul.  

”Le mulţumesc tuturor celor implicaţi”, a adăugat acesta vorbind despre efortul tuturor voluntarilor, atât din România, cât şi din Elveţia, Spania, SUA şi Marea Britanie pe care i-a întâlnit.  

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.