Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Bogdan Ciucă, a susţinut, joi, că există instituţii ale statului care nu ştiu ce se dezbate în comisiile parlamentare chiar dacă sunt proiecte postate pe site de peste 2 ani, însă când este vorba despre beneficii, sună înainte de a sosi iniţiativa: ”Dom'le, suntem de la cutare instituţie, va veni un proiect prin care ni se cresc salariile”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu de puţine ori am fost întrebat <<Când a apărut proiectul ăsta de lege?>>, iar el era afişat de exemplu pe site de doi ani şi jumătate. Şi întrebarea nu a venit de la cei care nu se pricep, ci de la instituţii ale statului, reprezentanţi ai instituţiilor statului sau ale unor organisme şi entităţi. Dar, întotdeauna, când s-a vorbit despre beneficii sau creşterea salariilor primeam telefoane înainte de a veni proiectul de lege la comisie să ne spună <<dom'le, suntem de la cutare instituţie, va veni un proiect prin care ni se cresc salariile>>. Asta înseamnă că subiectul făcea ca să fie extrem de interesant proiectul şi să fie monitorizat. Alte subiecte evident că nu se bucură de un asemenea impact", a declarat Ciucă, la evenimentul ”Parlamentul deschis”.

Preşedintele Comisiei juridice a mai subliniat că Parlamentul are obligaţia de a asigura transparenţă pentru tot ceea ce se întâmplă din punct de vedere al proiectelor legislative. 

”Parlamentul nu îi poate obliga pe parlamentari să vină de trei ori pe zi şi în cartierul dumneavoastră. Ar fi bine să o facă, teoretic ar trebui să fie obligaţi moral şi de vot să o facă, dacă nu o fac îi sancţionaţi. Dar noi discutăm de Parlament ca instituţie, ce platformă de transparenţă oferă el, în aşa fel încât populaţia şi instituţiile interesate şi societatea civilă să vadă foarte clar şi în orice moment ce se întâmplă aici", a precizat Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.