Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă, luni seară, de Ziua Unităţii Germane, că Germania nu este doar motorul unei Europe unite sau un investitor esenţial pentru economia României, ci un prieten istoric al ţării noastre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ziua Unităţii Germane marchează reunificarea deplină a acestei ţări pe 3 octombrie 1990, la un an după căderea Zidului Berlinului. A fost un eveniment crucial nu doar pentru naţiunea germană, dar şi pentru întreaga Europă, reprezentând unul dintre acele momente definitorii pentru istoria unei naţiuni care devine un simbol peste timp. Momentul 3 octombrie 1990 a marcat şi începutul unui lung proces de dezvoltare şi extindere a Uniunii Europene, care a facilitat inclusiv şansa la dezvoltare a fostelor state comuniste din Est, printre care şi România”, a scris, luni seară, pe Facebook, Nicolae Ciucă.

Preşedintele Senatului afirmă că ”Germania nu este doar motorul unei Europe unite sau un investitor esenţial pentru economia României”.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Între ţările noastre există o legătură istorică de prietenie, care se fundamentează atât pe o comunitate de valori pe care o dezvoltăm continuu, cât şi pe contribuţia esenţială a comunităţii germane din România. Contextul istoric în care ne regăsim acum - definit de agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei - ne arată, încă o dată, că uniţi suntem mai puternici şi putem face faţă oricăror provocări. La mulţi ani tuturor cetăţenilor germani! La mulţi ani, Germania!”, a mai scris Ciucă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.