Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat că în timpul vizitei de marţi la Iaşi a discutat cu filiala judeţeană despre proiectele de dezvoltare din regiune, arătând: ”Investiţiile vor fi reperul acţiunilor noastre în 2023 şi 2024”. ”Pentru această zonă, avem planuri mari: spitalul regional, reabilitarea spitalului pentru copii ”Sfânta Maria”, autostrăzile A7 şi A8 şi toate proiectele de utilităţi în valoare de 1,5 miliarde lei derulate prin «Anghel Saligny»”, a subliniat el, adăugând: ”Toate aceste proiecte ne arată că Moldova este în pragul unei noi etape istorice de dezvoltare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul vizitei de lucru de la Iaşi, am avut o întâlnire cu organizaţia judeţeană a PNL, cu care am discutat despre proiectele de dezvoltare derulate în regiune şi de rolul PNL în administraţia locală şi centrală în cadrul acestui proces de modernizare. Alegerile locale din 2020 au arătat care este potenţialul organizaţiei ieşene, care a obţinut un număr record de mandate în administraţia locală, din 1990 până azi. Investiţiile vor fi reperul acţiunilor noastre în 2023 şi 2024 şi mă refer atât la cele guvernamentale - la programele realizate cu fonduri europene de coeziune sau cele finanţate prin PNRR - dar şi la atragerea de investiţii private”, a afirmat Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.

El a enumerat proiectele care vor fi realizate în zona Moldovei.

”Pentru această zonă, avem planuri mari: spitalul regional, reabilitarea spitalului pentru copii «Sfânta Maria», autostrăzile A7 şi A8 şi toate proiectele de utilităţi în valoare de 1,5 miliarde lei derulate prin «Anghel Saligny». Aceste investiţii vor creşte calitatea vieţii şi vor crea noi locuri de muncă, judeţul Iaşi urmând să fie principala locomotivă a dezvoltării zonei de Nord-Est, aşa cum Clujul şi Bihorul sunt în zona Transilvaniei. Toate aceste proiecte ne arată că Moldova este în pragul unei noi etape istorice de dezvoltare, urmând să cunoască una dintre cele mai ridicate rate de creştere economică în anii următori”, a subliniat premierul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.