Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat că decizia Comisiei Europene de a aproba o schema de ajutor pentru marii consumatori de energie în valoare de 1,5 miliarde de euro, este una care va face posibilă „sprijinirea întreprinderilor din sectoare şi subsectoare expuse unui risc de relocare, ca urmare a transferului costului emisiilor de gaze cu efect de seră în preţul energiei electrice, începând cu anul 2022”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Completăm pachetul de protejare a economiei de efectele creşterii preţurilor la energie cu măsuri destinate marilor consumatori energetici. Aprobarea de către Comisia Europeană a ajutorului de stat în valoare de 1,5 miliarde de euro face posibilă sprijinirea întreprinderilor din sectoare şi subsectoare expuse unui risc de relocare, ca urmare a transferului costului emisiilor de gaze cu efect de seră în preţul energiei electrice, începând cu anul 2022. Am început acest demers în luna februarie, printr-un Memorandum aprobat în Guvern, în contextul creşterii accentuate a preţului energiei şi pentru a continua această schemă de ajutor de stat care şi-a dovedit eficienţa în perioada 2019-2021. Ajutorul de stat se va acorda sub forma unor subvenţii financiare nerambursabile, iar resursele necesare vor fi asigurate din fondurile alocate Ministerului Energiei”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului.
 
Premierul a adăgat că „susţinerea activităţii marilor consumatori de energie este factor decisiv pentru creşterea competitivităţii acestor companii şi pentru păstrarea locurilor de muncă din aceste sectoare de activitate cu o contribuţie importantă pentru economia românească”.
 
Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunţat aprobarea de către Comisia Europeană a schemei de ajutor pentru marii consumatori de energie în valoare de 1,5 miliarde de euro, prin care vor acorda o compensaţie parţială întreprinderilor mari consumatoare de energie confruntate cu o creştere a preţurilor la energie electrică ce rezultă din costurile indirecte ale emisiilor în cadrul sistemului UE de comercializare a certificatelor de emisii (ETS).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.