Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că devansarea alegerilor prezidenţiale în septembrie are ca explicaţie faptul că se poate face campanie fără să se suprapună cu alegerile generale, parlamentare, el precizând că era o perioadă de suprapunere care nu lăsa să se înţeleagă pentru care linii de campanie se face campanie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu are nicio legătură cu anumite scenarii, ipoteze şi este doar o chestiune care permite ca alegerile prezidenţiale să se desfăşoare pe baza unei perioade de timp în care se poate face campanie fără să se suprapună cu alegerile generale, parlamentare, pentru că s-a întâmplat ca mandatul preşedintelui şi al parlamentarilor să se termine în acelaşi timp, pe 21 decembrie. Şi atunci, era o perioadă de suprapunere care nu lăsa să se înţeleagă pentru care linii de campanie se face campanie”, a declarat Nicolae Ciucă, la Digi24, despre decizia coaliţiei de a stabili data alegerilor prezidenţiale în luna septembrie.

Ciucă a mai spus că nu au avut cum să după alegerile prezidenţiale mai târziu, pentru că înseamna că le duc spre alegerile generale.

El a mai arătat că şi în alte ţări are loc această suprapunere a mandatelor preşedintelui ales şi a celui în funcţie şi a explicat că preşedintele ales are la dispoziţie acest slot să se pregătească şi să îşi pregătească echipa, până la preluarea mandatului.

Despre scenariile privind o manevră care să îi permită lui Iohannis să îşi negocieze o funcţie la nivel european, Ciucă a spus că ”este important să înţelegem că şi dacă ar fi să fie aşa, este o recunoaştere faţă e relevanţa ţării noatre în interiorul UE”.

”Nu trebuie să speculăm, sunt etape, trebuie să vedem scorul famililor politice din care facem parte, să vedem dacă putem să negociem. Logica nu este legată de această perspectivă. Aşa cum îl ştiu pe preşedinte, nu cred că şi-ar scurta mandatul pentru o astfel de poziţie. (..) Ţările din est merită să aibă o astfel de poziţie, o funcţie de reprezentativitate, în afară de Donald Tusk nu a mai fost nimeni într-o astfel de poziţie atât de reprezentativă”, a mai spus Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.