Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a declarat, referitor anunţul liderului PNL Satu Mare privind ruperea relaţiilor cu UDMR la nivel local şi retragerea tuturor liberalilor din Consiliul Judeţean şi primăria Satu Mare, că e o decizie a organizaţiei respective care nu are un impact asupra stabilităţii coaliţiei. „Problema de la nivelul filalei Satu Mare va fi rezolvată local”, a mai precizat Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„PNL este un partid care asigură autonomia funcţionării şi deciziei la nivel de filială. Fiecare are drept de a lua decizii pentru a gestiona situaţia politică pe plan local. Ce s-a petrecut la Satu Mare a fost o decizie a filialei PNL Satu Mare, care nu are nici un impact asupra stabilităţii coaliţiei, urmând să identificăm care sunt problemele ca să intervenim de la nivel central şi să rezolvăm problema acolo”, a explicat Nicolae Ciucă, întrebat despre subiect, într-o conferinţă de presă susţinută la Sinaia, unde a participat la o întâlnire regională a liderilor PNL.

El a mai spus că nu crede că îşi poate permite cineva să destabilizeze coaliţia.

„E clar că în mai multe filiale există dispute politice în coaliţie, şi este o chestiune de timp de când s-a format coaliţia. Ce doresc să se înţeleagă este ca tot ce am reuşit până în acest moment are ca fundament stabilitatea politică. Nu cred că poate cineva să-şi permită să destabilizeze o coaliţie care funcţionează, are rezultate. Dar problema de la nivelul filalei Satu Mare va fi rezolvată local”, a completat Ciucă. â

Deputatul PNL Adrian Cozma a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că filiala judeţeană a PNL Satu Mare a decis în unanimitate retragerea membrilor săi din funcţiile de conducere ale Consiliului Judeţean Satu Mare şi Primăria Satu Mare. Cozma mai spune că principalele motive ale acestei decizii sunt „politica hegemonică a UDMR şi lipsa unui parteneriat onest”. 

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a declarat, marţi pentru News.ro, după anunţul PNL Satu Mare privind ruperea relaţiilor cu UDMR la nivel local şi retragerea tuturor liberalilor din Consiliul Judeţean şi primăria Satu Mare, că această decizie nu a fost luată cu consultarea vreunei structuri centrale de conducere a partidului şi în general conducerea formaţiunii nu se implică în politica de alianţe la nivel local.

Ionuţ Stroe a mai anunţat că liderului PNL Satu Mare Adrian Cozma îi vor fi cerute lămuriri de către conducerea centrală a PNL privind această situaţie, funcţionarea coaliţiei nefiind afectată de acest caz.

Doi reprezentanţi ai PSD, Lenuţa Cornea şi Oliviu Buzgău, au fost aleşi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Satu Mare, marţi, după ce liberalii care ocupau aceste funcţii s-au retras.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.