Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, afirmă, miercuri seară, că, atunci când cetăţenii au nevoie de protecţie în faţa actelor de violenţă, datoria politicienilor este de a asigura cadrul legal necesar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atunci când cetăţenii au nevoie de protecţie în faţa actelor de violenţă, este datoria noastră să asigurăm cadrul legal necesar. Astăzi, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat iniţiativa legislativă de modificare a Codului Penal, pe care am iniţiat-o alături de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Nicolae Ciucă.

Acesta afirmă că ”proiectul prevede înăsprirea pedepselor pentru infracţiunile săvârşite cu violenţă şi îşi propune să descurajeze astfel de comportamente reprobabile”.

”Aceste noi reglementări vin ca un răspuns la intensificarea incidentelor care aduc atingere integrităţii fizice a persoanelor şi vin să protejeze suplimentar categoriile cele mai vulnerabile. În urma dezbaterilor din spaţiul public, s-a ajuns la o formă care să întrunească consensul Legislativului şi al societăţii civile. Am clarificat, astfel, că modificările nu îi vizează nicidecum pe cetăţenii care respectă regulile democratice ale exprimării publice paşnice, ci îşi propun să îi sancţioneze mai dur pe cei care folosesc violenţa şi să garanteze un spaţiu mai sigur pentru copiii şi familiile noastre”, a mai transmis liderul PNL.

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii 286/2009 privind Codul penal.

Prin iniţiativa legislativă este instituită o nouă situaţie în care legitima apărare este prezumată, precum şi al agravării răspunderii pentru unele infracţiuni contra persoanei şi contra patrimoniului, pentru infracţiunile de ultraj, ultraj judiciar şi tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a precizat că scopul modificărilor legislative este acela de a crea un spaţiu public sigur pentru copii şi familiile acestora, în care să benenficieze de protecţie persoanelor vulnerabile, în faţa faptelor antisociale cu violenţă. Legea merge la promulgare.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.