Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern, măsurile din pachetul social care vor fi adoptate de Executiv, de la majorarea punctului de pensie şi a indemnizaţiei sociale pentru pensionari, la creşterea alocaţiilor pentru copii şi acordarea unei indemnizaţii sociale pentru persoanele cu dizabilităţi, în luna ianuarie, o singură dată pe an. Aceste măsuri vor intra în vigoare începând cu 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a anunţat că în şedinţa de Guvern se va aproba un pachet de măsuri sociale în beneficiul copiilor, pensionarilor şi a persoanelor cu dizabilităţi, aşa cum au asumat prin programul de guvernare.

”Stabilim majorarea punctului de pensie cu 10%, începând cu luna ianuarie a anului viitor, de la 1442 lei cât este în prezent la 1586 lei. Decidem, de asemenea, creşterea indemnizaţiei sociale pentru pensionari cu 25%, de la 800 la 1.000 de lei, începând cu anul 2022.  Majorăm alocaţia de stat pentru copii, acordarea unei indemnizaţii suplimentare, pentru persoanele cu dizabilităţi, respectiv a 13-a indemnizaţie. Mai exact, alocaţia de stat pentru copii creşte la 600 de lei pentru copiii  până la 2 ani, sau până la 3 ani pentru copiii cu dizabilităţi. De asemenea alocaţia de stat creşte la 243 lei pentru copiii cu vârstă între 2 şi 18 ani, dar şi după 18 ani, pentru tinerii care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora.

 

Alocaţia de stat se cumulează cu indemnizaţia lunară, cu stimulentul lunar sau stimulentul de inserţie. 

Premierul a mai anunţat că printr-o altă măsură, Guvernul va stabili acordarea în mod excepţional a unei indemnizaţii suplimentare, pentru persoanele cu dizabilităţi, indiferent de venituri. Aceasta se va acorda o singură dată, în luna ianuarie. 

”Aceste măsuri sunt în acord cu angajamentele din programul de guvernare, şi vor fi fundamentate şi finanţate prin bugetul pe 2022”, a mai spus premierul. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.