Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că a primit asigurări din partea specialiştilor că, şi în eventualitatea în care s-ar opri importul de gaze din Federaţia Rusă, România este în măsură să asigure aprovizionarea cu gaze naturale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nicolae Ciucă a fost întrebat, vineri seară, ce îl preocupă mai tare din punct de vedere economic, scumpirile petrolului, ROBOR şi ce se va întâmpla cu România dacă nu mai importăm gaz din Rusia.
 
"Am avut toate aceste elemente şi fiecare dintre ele ne preocupă, nu putem să nu facem analizele la fiecare minister de linie şi să vedem modul în care acestea produc consecinţe. Am avut un Comitet Interministerial în care am reuşit să identificăm soluţiile vizavi de măsurile pe care le aplicăm de la 1 aprilie pentru a putea stopa efectele creşterii preţurilor la energie şi la gaze. Am discutat cu instituţiile responsabile de ceea ce înseamnă aprovizioanarea cu gaze şi distribuţia gazelor în reţea naţională. Am fost asigurat că, şi dacă se opreşte importul de gaze din Federaţia Rusă, suntem în măsură să asigurăm aprovizionarea cu gaz”, a afirmat Nicolae Ciucă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.