Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu acuză Guvernul că minte, că una spune în ţară şi alta la Bruxelles, el arătând că potrivit raportului întocmit de delegaţia Comisiei Europene care a venit în România la finalul lunii septembrie, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, le-a spus oficialilor europeni că vrea să elimine Pilonul II de pensii, că intenţionează să scadă impozitul pe venit la 12%, nu la 10% aşa cum prevede programul de guvernare, şi să scadă contribuţiile la 36%, nu la 35%, aşa cum a promis coaliţia de guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Aflăm din raport (făcut de Comisia Europeană după vizita la Bucureşti din 26 - 27 septembrie - n. red.) că Ionuţ Mişa i-a informat pe cei de la Comisia Europeană că vrea să întoarcă reforma pensiilor din 2008, ceea ce înseamnă că se gândeşte foarte serios să elimine contribuţia care merge la Pilonul II şi, mai mult, iarăşi ne-au minţit, nu au avut niciodată intenţia să reducă impozitul pe venit la 10%. Pentru Comisia Europeană informaţia a fost de 12%, iar contribuţiile la 36%. În acelaşi timp, Ionuţ Mişa le-a spus celor de la Comisia Europeană că nu ştiu legislaţia în ceea ce proveşte TVA spllit şi nu au dreptate atunci când îi spun că trebuie să ceară derogare”, a declarat joi Florin Cîţu.

Vicepreşedintele PNL afirmă că raportul Comisiei Europene redactat după vizita la Bucureşti din 26 - 27 septembrie arată un comportament sfidător la adresa partenerilor noştri europeni şi pare o campanie a Guvernului de a scoate România din Uniunea Europeană. ”Toate aceste acţiuni sfidătoare la adresa Comisiei Europene parcă pare o acţiune de a ne scoate din UE şi de a ne duce, singura variantă este spre est”, a explicat Cîţu.

”Ionuţ Mişa le-a spus în faţă celor de la Comisia Europeană că nu are intenţia să respecte pactul fiscal şi nu are intenţia să ia în considerare recomandările Comisiei. Astăzi, noi avem o discuţie cu comisarul european despre bugetul Uniunii Europene, le spunem că avem nevoie de fonduri europene, de fonduri de coeziune, iar în acelaşi timp Ionuţ Mişa le spune celor de la Comisia Europeană că nu are de gând să respecte pactul fiscal şi ne pune nouă în pericol viitorul pentru că cei de la Comisia Europeană vor avea discuţii pe această temă”, a mai spus Cîţu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.