Senatorul PNL Florin Cîţu afirmă că Liviu Dragnea şi PSD folosesc instituţiile de forţă împotriva adversarilor politici, iar dovada este reţinerea numerelor de înmatriculare cu mesaj anti-PSD ale unui autoturism. Cîţu susţine că acest gest reprezintă "un abuz îngrozitor, demn de comuniştii anilor '50" şi le va propune colegilor săi din comisiile parlamentare de specialitate să îi ceară explicaţii ministrului de Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dragnea şi PSD folosesc instituţiile statului, în special cele de forţă, împotriva adversarilor politici. Şi eu am fost victima acestor anchete. Ce face PSD în cazul şoferului din Suedia reprezintă încă o dovadă. Mesajul incriminat nu se referă la România, la statul român, guvernul României, persoane din guvern etc. Nu. Mesajul este împotriva unei formaţiuni politice”, a scris Florin Cîţu pe contul său de Facebook.

El susţine că, într-o societate liberă, “nu sub dictatura PSD, formaţiunea politică afectată de mesajul public îşi caută dreptatea în instanţă”.

Senatorul spune că ceea ce face PSD reprezintă “un abuz îngrozitor, demn de comuniştii anilor '50”.

Cîţu mai afirmă că le va propune colegilor săi din comisiile de specialitate să îi ceară explicaţii ministrului de Interne, Carmen Dan.

Brigada Rutieră a Capitalei a reţinut, luni, numerele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD, după ce au oprit în trafic autoturismul înmatriculat în Suedia. De asemenea, a fost reţinut pemisul de conducere al şoferului, acesta declarând că a înmatriculat maşina în luna aprilie şi că se află în concediu în România, fiind în drum spre litoral. Poliţia Rutieră a deschis dosar penal în acest caz şi susţine că maşina cu numărul de înmatriculare ”M..EPSD” nu are drept de circulaţie în România, invocând o informare transmisă de Biroul Interpol Stockholm, în timp ce Ambasada Suediei la Bucureşti susţine că autoturismul are drept de circulaţie în Uniunea Europeană, dar că posesorul trebuie să deţină documentele oficiale pentru ambele seturi de numere – personalizate şi oficiale. Pe reţelele de socializare se organizează un protest pentru ora 14.00, în faţa sediului Poliţiei Rutiere de pe strada Udrişte din Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.