Senatorul PNL Florin Cîţu a afirmat, vineri, pentru News.ro, că liberalii vor cere înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind rectificare bugetară, pe care Guvernul a declarat-o pozitivă, fiind întrunite toate condiţiile în acest sens şi a precizat că în raportul Curţii de Conturi ”se stipulează clar că în condiţiile în care ai o execuţie bugetară cu venituri mai mici decât cele programate rectificarea trebuie să fie negativă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este clar acum că se întrunesc condiţiile pe care eu le-am enunţat pentru a cere o comisie de anchetă. PNL este obligat în condiţiile aceastea să ceară comisie de anchetă pentru această rectificare, pentru că vedem că sunt aceleaşi condiţii pe care le aveam în vara lui 2016. Deşi nu avem încă raportul comisiei de anchetă din iarnă, avem concluziile Curţii de Conturi şi acolo se stipulează clar că în condiţiile în care ai o execuţie bugetară cu venituri mai mici decât cele programate rectificarea trebuie să fie negativă”, a afirmat senatorul PNL.

Florin Cîţu a precizat că va cere în continuare ca premierul Tudose să fie audiat în comisia de buget-finanţe şi să prezinte datele bugetului general consolidat şi toate toate măsurile cu privire la TVA.

”Din acest moment clar cerem comisie de anchetă pentru că informaţiile pe care le primim de la Guvern sunt oarecum contradictorii. Voi cere în continuare ca Tudose să fie audiat în comisia de buget-finanţe şi să prezinte datele bugetului general consolidat şi programul pentru TVA şi execuţie la TVA pentru a avea o imagine cât mai clară”

Cîţu consideră că este cinism ”să tai investiţii în aceeaşi zi în care în care INS îţi prezintă datele pentru primul semestru care arată o scădere a investiţiilor faţă de anul trecut cu 0,2%". "Este clar că acest Guvern nu este interesat de bunăstarea românilor pe termen lung, ci doar de a-şi premia o parte din oamenii care i-au votat şi pe cei care sunt în anumite consilii locale. O parte a electoratului să primească şi atât. Nu sunt interesaţi de viitorul României”, a adăugat senatorul PNL.

Ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că rectificarea bugetară va fi una pozitivă, refuzând însă să spună care este totalul creşterilor de cheltuieli aprobate, pe motiv că nu le ştie pe dinafară: "Uitaţi-vă pe site!".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.