Premierul Florin Cîţu afirmă, de Ziua Naţională a Egalităţii de Şanse, că pandemia COVID-19 a arătat cât de important este rolul femeilor în această perioadă, ele fiind, de cele mai multe ori, în prima linie a luptei împotriva acestui virus. "Pandemia a accentuat însă inegalităţile între femei şi bărbaţi, în aproape toate domeniile vieţii", adaugă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Marcăm astăzi Ziua Naţională a Egalităţii de Şanse între Femei şi Bărbaţi, instituită în România încă din anul 2015. Un motiv bun de a reflecta la combaterea segregării ocupaţionale şi la creşterea nivelului de participare a femeilor în funcţiile de decizie. Pandemia COVID-19 ne-a arătat cât de important este rolul femeilor în această perioadă. De cele mai multe ori, au fost în prima linie a luptei împotriva acestui virus şi pentru asta le mulţumesc!", a arătat Florin Cîţu.

El a subliniat că, acum, mai mult ca niciodată, este nevoie de empatie, solidaritate şi trebuie să fim recunoscători.

"Pandemia a accentuat însă inegalităţile între femei şi bărbaţi, în aproape toate domeniile vieţii. A condus la o creştere a violenţei împotriva femeilor, în timp ce sarcinile şi responsabilităţile casnice ale acestora au crescut. Deşi instituţiile din România care gestionează cele mai importante domenii de activitate au făcut deja paşi importanţi pentru includerea principiului egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, încă mai sunt inechităţi în ceea ce priveşte accesul acestora în funcţiile de conducere. Mai avem de lucru în această privinţă, dar vreau să ştiţi că sprijin egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi şi cred cu tărie că doar împreună putem trece cu bine peste această perioadă dificilă!", a adăugat Cîţu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.