Premierul Florin Cîţu justifică decizia sa de a abroga ordinul privind modificarea criteriilor pentru instituirea carantinei zonale, semnat de fostul secretar de stat din Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan, premierul explicând că nu a contestat conţinutul documentului, ci faptul că acesta a fost emis fără respectarea procedurilor. "Ceea ce eu nu vreau să am în acest guvern - încălcarea flagrantă a procedurilor, pentru că, până la urmă, eu răspund de acest lucru, iar acolo a fost călcată în picioare procedura", subliniază Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Ideea este următoarea cu acel ordin, să fie foarte clar: nimeni nu contestă că doamna respectivă nu era un medic bun şi aşa mai departe. Nu asta era problema. Ceea ce eu nu vreau să am în acest guvern - încălcarea flagrantă a procedurilor, pentru că, până la urmă, eu răspund de acest lucru, iar acolo a fost călcată în picioare procedura. E foarte simplu: acele propuneri mergeau în Comitetul Tehnic, unde de acolo a venit propunerea veniţi cu altă propunere pentru că nu sunt gata, (...) vin după aceea în CNSU unde votează membrii CNSU printre care şi miniştrii şi se aprobă cu votul al preşedintelui CNSU care este premierul. Pentru că eu îmi asum aceste lucruri. Despre asta este vorba. Nu putem să ne batem joc de procedură”, a afirmat Florin Cîţu, luni seară, la Digi 24. 
 
Primul ministru a susţinut că nu a contestat ordinul emis de fostul secretar de stat Andreea Moldovan. 
 
"Nu are nicio legătură cu ce scria în acel ordin, nu am contestat niciodată acest lucru. Am contestat faptul că nu s-a respectat procedura, legislaţia în vigoare şi nu ne putem bate joc, mai ales când eşti secretar de stat să nu ştii procedura, deci legislaţia în vigoare. Era un ordin care a fost publicat după ce nu a respectat nicio procedură. Nu avea ce să caute acolo", a completat Florin Cîţu.

Ministerul Sănătăţii a modificat ordinul care cuprinde criteriile pentru instituirea carantinei zonale, documentul fiind publicat marţi seară în Monitorul Oficial.

Documentul a fost semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, demisă odată cu ministrul Vlad Voiculescu. 

Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan a afirmat vineri că indicii de carantinare din ordinul care provocat scandalul soldat cu demitere ministrului Sănătăţii au fost discutaţi cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Vlad Voiculescu a menţionat că ordinul a fost un pretext pentru îndepărtarea sa şi a Andreei Moldovan din minister, menţionând că nu era nevoie de avizul CNSU, iar dacă cineva ar fi trebuit să îl anunţe pe premier, acela era şeful DSU, Raed Arafat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.