Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, se poate veni cu noi măsuri, dar deocamdată sunt implementate cele existente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Vom analiza situaţia, vom vedea evoluţia şi în funcţie de evoluţia situaţiei vom veni şi cu măsuri. În acest moment sunt măsurile pe care le avem şi pe acestea le implementăm”, a declarat premierul, întrebat dacă Guvernul ia în calcul noi restricţii. 
 
Florin Cîţu a precizat că pentru industriile afectate în urma deciziei de carantinare a unor localităţi există în continuare măsuri cum sunt şomajul tehnic şi cel legat de programul de muncă flexibilă. 
 
“Tocmai pentru a reduce din impactul negativ al acestor măsuri există în continuare şi măsura de muncă flexibilă Kurzarbeit, există şi şomaj tehnic, toate aceste măsuri sunt măsuri care au dat rezultate anul trecut, ele sunt în continuare în vigoare, deci şi pentru anul acesta. În ceea ce priveşte predictibilitatea, aici depinde doar de noi, toţi românii, să respectăm regulile şi atunci când le vom respecta veţi vedea că vom fi mai predictibili”, a mai declarat Florin Cîţu. 
 
În ultima perioadă, numărul de infectări a fost în creştere. Municipiul Bucureşti a intrat la miezul nopţii în scenarul roşu, iar municipiul Timişoara în carantină pentru următoarele 14 zile. 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.