Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, că în România nu va fi folosit certificatul verde, despre care se vorbeşte la nivel european. ”Românii vor merge în vacanţă fără”, a declarat premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Florn Cîţu a precizat, luni, într-o conferinţă de presă, că spră ca de la 1 iunie să fie relaxate cât mai multe măsuri.

”Mai exact (ce măsuri se vor aplica – n.r) vom vedea după ce se va întruni acest comitet, dar eu sper să fie cât mai multe”, a afirmat premierul, adăugând că ar dori ”o vacanţă mult mai bună ca anul trecut şi mai sigură”.

Întrebat dacă se va folosi certificatul v erde în România, premierul a negat categoric: ”În niciun caz. În România nu se va aplica certificatul verde. Românii vor merge în vacanţă fără. De aceea avem acest Comitet interministerial ca să ne asigurăm că se vor aplica regulile”.

Întrebat dacă este posibi, însă, ca în mediul privat să se ţină cont de acest certificat, pentru a participa la concerte, meciur sau alte evenimente, Florin Cîţu a afirmat: ”Ăsta este rolul Comitetului interminiterial”.

Comisia Europeană a adoptat propunerea legislativă privind crearea unei adeverinţe electronice verzi pentru a facilita libera circulaţie în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19, document care va constitui dovada că o persoană a fost vaccinată anti-COVID sau are un test negativ de COVID sau a trecut prin boală.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.