Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat, marţi, după finalizarea dezbaterilor de la moţiunea de cenzură, că în Partidul Naţional Liberal s-a luat o decizie să nu mai existe niciun fel de discuţie cu partidul care votează moţiunea alături de PSD şi AUR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul  arătat că sunt discuţii pe care le vor avea în PNL despre ceea ce se va întâmpla după moţiunea de cenzură. 

Întrebat dacă PNL va face o nominalizare de premier la consultările de la Palatul Cotroceni, Cîţu a spus că partidul va lua o decizie şi când o va lua o va face publică. 

”Vom avea o discuţie în PNL şi vedem cu ce decizie venim. Acum, mergem, mai avem câteva lucruri de făcut la Guvern, urmează câteva şedinţe de guvern”, a spus preşedintele PNL, precizând că este normal ca PNL să dea premierul în această coaliţie.

PNL va merge cu propria strategie la consultări, nu ştiu ce strategie are coaliţia USR-PSD-AUR, a mai spus el. 

”Este o decizie a Biroului Executiv PNL de a nu mai avea discuţii privind guvernarea cu partidul care votează astăzi alături de PSD şi AUR”, a adăugat Cîţu. Potrivit premierului, toate scenariile sunt de astăzi pe masă.

Întrebat cu cine ar putea face o majoritate în Parlament, premierul a spus: ”Cu cei care nu sunt mai socialişti ca socialiştii şi mai extremişti ca extremiştii” şi a menţionat că exclude un guvern de uniune naţională, pentru PNL nu va merge într-un guvern cu extremişti. 

 

”Vom negocia, pe proiecte, cu toată lumea”, a continuat prim-ministrul.  

”Trebuie să fim foarte fermi, PNL merge mai departe şi va găsi cea mai bună soluţie pentru români. UDMR este alături de noi şi va merge”, a mai menţionat Florin Cîţu. 

El nu a vrut să spună dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis astăzi. 

”Criza, putea să nu se ajungă aici, dacă cei de la USR ar fi nominalizat o persoană în locul ministrului Stelian Ion”, a afirmat el. 

Despre un guvern tehnocrat, Cîţu a spus că România nu mai are nevoie de un astfel de guvern. ”Am văzut cum a fost guvernul tehnocrat în 2016, Guvernul zero, România nu mai are nevoie de aşa ceva”, a spus el. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.