Florin Cîţu a declarat că se aşteaptă ca măsurile în energie să fie prezentate de Guvern, deoarece nu consideră că are sens să fie aruncate tot felul de informaţii în spapiul public, pentru ca apoi doar să fie retrase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În primul rând, măsurile pentru energie, mă aştept să fie prezentate de Guvern, pentru că nu are rost să aruncăm în spaţiul public tot felul de informaţii, ca apoi să fie retrase. De asta prefer de fiecare dată să fie anunţate de Guvern când sunt gata. Dacă sunt mâine gata, ar fi cel mai bine, ar fi excelent să fie mâine. Noi am propus că dacă nu pot să fie implementate imediat, să prelungim ceea ce avem acum pentru încă o lună, ca să poată să fie făcute ca lumea. Prefer să măsurăm de 100 de ori şi să tăiem o singură dată, decât să revenim asupra măsurilor şi iar să le refacem. Românii au nevoie de predictibilitate”, a afirmat miercuri Florin Cîţu. 

Liderul PNL a adăugat că este precaut atunci când vine vorba de prezentarea măsurilor în spaţiul public sau să vorbească despre măsuri care „intervin cu bocancii în piaţă”.

„În ceea ce priveşte aceste măsuri, eu aş fi foarte precaut să mai arunc în  spaţiul public măsuri, sau să vorbesc despre măsuri care intervin cu bocancii în piaţă. Problema este următoarea, dacă nu le face, deja companiile iau măsuri să se protejeze, aşa şi la acciză. Credeţi că ieri când s-a anunţat că se scade acciza nu au existat companii pe piaţă care au crescut preţul, ca după aceea, pe viitor să-l scadă şi să zică că l-au scăzut? Bineînţeles, este un comportament care poate fi speculat, pentru că noi aruncăm, dinainte, tot felul de scenarii pe piaţă. Cel mai bine este să nu mai aruncăm aşa, să venim cu o decizie, când o avem. Aşa şi la energie, haideţi să vedem exact care sunt măsurile. Eu prefer, şi PNL preferă să nu fie măsuri care intră cu bocancii în piaţă, şi să fie alte măsuri care să-i ajute pe români direct, pentru că avem nevoie de piaţa de energie, de piaţa alimentelor, de piaţa combustibilului, carburanţilor, şi după ce trece această criză, să funcţioneze, nu să o distrugem acum, ca apoi să începem să ne întrebăm cum o reparăm”, a mai spus Cîţu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.