Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu a afirmat vineri că noul Guvern este unul de “păpuşi” şi cere ca Liviu Dragnea şi Lia Olguţa Vasilescu să dea explicaţii cu privire la salariile românilor, despre care spune că vor scădea în 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“(...) În 2018 va continua atacul PSD asupra sectorului privat şi va continua planul PSD de scoatere a României din UE. Au reuşit să-i supere pe cei de la UE şi să fie îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în România şi primi semnale în fiecare zi. Guvernul care a ieşit azi din CEX PSD arată clar că nu sunt interesaţi de bunăstarea românilor şi de viitorul României, sunt interesaţi doar cum să îşi distribuie banii pe perioada următoare. Dacă ne uităm vedem un Guvern de păpuşi şi  în spatele fiecărui ministru vedem şi cine este păpuşarul. De fapt sunt împărţite domeniile pe baroni PSD şi, la o citire atentă, veţi vede în ce direcţie se vor duce banii în 2018”, a afirmat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă.

De asemenea, el le cere lui Liviu Dragnea şi Liei Olguţa Vasilescu să dea explicaţii cu privire la micşorările de salarii din 2018, în caz contrar românii să le trimită flutraşele de salarii.

“(...) Aş vrea şi îi cer public lui Liviu Dragnea să vină să ne spună ce se întâmplă cu salariile medicilor, ce se întâmplă cu impozitele pentru medici. Îi cer public doamnei Olguţa Vasilescu să vină public să ne spună ce se întâmplă cu salariile scăzute ale românilor în 2018, pentru că sunt foarte mulţi români cărora le scad salariile ca urmare a experienţelor fiscale pe care le fac Dragnea, Vâlcov şi compania. Ne spuneau că nu ne scad salariile, il ţineţi minte pe Ionuţ Mişa care a plâns la televizor şi ne-a spus că el este român şi tată, şi nu îşi poate permite să ia o decizie care să taie salariile românilor (...) Cred că toţi aceşti români ar trebui să trimită fluturaşele  Liei Olguţa Vasilescu şi lui Liviu Dragnea, cu salariul mai mic, ca aceştia să vadă că ne-au minţit pe toţi. Astăzi nu îi mai vedem ieştind public cu această informaţie” a mai spus Cîţu. 

Florin Cîţu a anunţat joi că Ministerul de Finanţe se pregăteşte să contracteze al doilea împrumut ca mărime din istoria României, în contextul unei crize. Împrumutul ar putea fi contractat de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), Banca Mondială (BM) şi Comisia Europeană (CE), potrivit lui Cîţu.

Ulterior, Ministerul de Finanţe a precizat că "nu are în vedere contractarea niciunui împrumut de la organisme financiare internaţionale sau de la un grup de bănci private, interne sau internaţionale, în contextul unei situaţii de criză, asa cum fals s-a promovat în spaţiul public”.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.