Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, că se va accelera campania de vaccinare, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, ”pentru a oferi cât mai multor oameni şansa la imunizare împotriva virusului şi revenirea treptată la o viaţă normal”. De asemenea, premierul a anunţat că 3.000 de medici de familie şi-au arătat până acum disponibilitatea de a vaccina în cabinet propria, numărul acestora aşteptându-se să crească. ”Vaccinarea este vitală pentru a proteja sănătatea populaţiei şi pentru revenirea treptată la României, din perspectivă economică, socială şi culturală”, a transmis premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi accelerată, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, pentru a oferi cât mai multor oameni şansa la imunizare împotriva virusului şi revenirea treptată la o viaţă normală. Primarii de oraşe, municipii, comune şi reprezentanţii Consiliilor Judeţene reprezintă un sprijin important pentru informarea corectă a oamenilor şi pentru a face mai uşor accesul la vaccinare”, a transmis, luni, premierul Florin Cîţu, după o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Oraşelor şi Municipiilor din România.

Prim-ministrul precizează că a discutat cu reprezentanţii autorităţilor locale mai multe soluţii care să faciliteze accesul oamenilor la vaccin.

”Avem în vedere organizarea, în weekend-uri a centrelor de vaccinare drive thru şi a maratoanelor pentru vaccinare. De asemenea, va continua vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie. În prezent, peste 3.000 de medici de familie şi-au arătat disponibilitatea de a se implica în procesul de vaccinare, sperăm ca şi alţii să se alăture acestui efort comun. Vom merge mai departe în ceea ce priveşte amenajarea centrelor de vaccinare în incinta operatorilor economici pentru imunizarea angajaţilor şi a familiilor acestora”, a mai transmis premierul.

Florin Cîţu a menţionat că, pentru comunităţile rurale sau mai greu accesibile, dar şi unde nu sunt amenajate centre de vaccinare, se va susţine activitatea centrelor mobile, o soluţie eficientă având în vedere că începând cu 4 mai se va putea face imunizarea cu doză unică din serul produs de compania Johnson & Johnson.

”Vaccinarea este vitală pentru a proteja sănătatea populaţiei şi pentru revenirea treptată la României, din perspectivă economică, socială şi culturală. Voi continua colaborarea cu autorităţile locale, suntem deja la a treia întâlnire în mandatul de prim-ministru”, a mai precizat Florin Cîţu.

 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.