Premierul Florin Cîţu a fost întrebat din nou, joi, despre eventuale discriminări în cazul în care s-ar aplica facilităţi doar pentru persoanele vaccinate şi a afirmat că nu există nicio scuză pentru cineva să nu se vaccineze, iar scopul urmărit este revenirea la o viaţă normală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu cred că vor exista distriminări în  acest sens. Propunerile pe care le facem noi sunt propuneri pe cre le-am văzut şi în alte ţări cre au o rată avansată de vaccinare. În Istrael erau şi cu penalităţi, noi nu facem aşa cva. Aş vrea să înţelegem propunerile noastre  în contextul campaniei e vaccinare, în contextul soluţiilor pe care le  oferim. Este singura soluţie vaccinarea, nu există altă soluţie”, a declarat, joi, la Constanţa, premierul Florin Cîţu, întrebat din nou despre eventuale discriminări în cazul în care s-ar aplica facilităţi doar pentru persoanele vaccinate.

Cîţu a explicat că, în acest moment, există suficient vaccin, nu se mai stă la coadă şi oricine se poate vaccina: ”Nu avem nicio scuză să nu ne vaccinăm şi să nu putem să ne reluăm viaţa de dinainte de pandemie”.

Întrebat despre oferirea e bani pentru vaccinare, cum fac alte ţări, premierul a afirmat: Am văzut că există soluţii cam  pste tot în lume. Eu cred că cea mai bună soluţie este ceea ce oferim noi: refenirea la o viaţă normală. Asta vrem cu toşii. Este uşor să aloci bani de la buget. Am alocat bani de la buget pentru a impulsiona medicii de familie şi nu a funcţionat foarte bine până acum. Nu cred că astfel d măsuri funcţionează”.

Potrivit premierului, ”cea mai bună motivaţie este să avem o viaţă normală”.

”Putem să facem un efort bugetar , dar nu cred că este nevoie. În România, cred că putem să învingem pandemia”.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.