Ministrul Finanţelor Florin Cîţu afirmă că Agenţia de rating Fitch a păstrat rating-ul României, dar a scăzut perspectiva, iar înrăutăţirea perspectivei este un avertisment clar dat de agenţia de rating populiştilor din Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Agenţia de rating Fitch A PĂSTRAT rating-ul României dar a scăzut perspectiva. În condiţiile crizei prin care trece astăzi economia globală PĂSTRAREA rating-ului arată ÎNCREDEREA pe care o are agenţia de rating în măsurile luate de acest guvern. Înrăutăţirea perspectivei este un AVERTISMENT CLAR dat de agenţia de rating populiştilor din Parlament. În comunicat Fitch confirmă ceea ce am spus. Este uşor să faci un deficit mare pe hârtie dar problemele pot apărea la finanţare dacă deficitul este crescut fară să se prezinte sursele de finanţare”, afirmă Cîţu într-o postare pe Facebook.

El subliniază că de aceea a spus mereu că cel mai periculos lucru pentru stabilitatea economică a României în aceste momente este populismul manifestat în Parlament de iniţiative legislative votate de toate partidele de opoziţie.

”Proiecte care fără nicio fundamentare REDUC veniturile şi CRESC cheltuielile bugetului de stat. Niciunul din aceste proiecte nu spune de unde vine finanţarea pentru un deficit mai mare. Sunt intitiative legislative care tranzacţionează în cel mai cinic mod sănătatea romanilor şi stabilitatea economică pe câteva voturi. Iar agenţia de rating îi SANCŢIONEAZĂ pe aceşti populişti cinici din Parlamentul României”, declară ministrul.

Cîţu precizează că are grijă ca plata tuturor cheltuielilor bugetului general consolidat sa se faca la timp.

”Sunt în fiecare zi în discuţie cu actorii de pe pieţele financiare pentru a mă asigura că finanţăm deficitul bugetar la cele mai bune costuri în contextul economic actual. Orice creştere nefundamentată a deficitului bugetar poate pune în pericol acest ehilibru. În acelaşi timp agenţia de rating confirmă şi scenariul de revenire al economiei în "V", mai remarcă el.

Agenţia de evaluare financiară Fitch a anunţat că a înrăutăţit de la "stabilă" la "negativă" perspectiva asupra ratingului de credit al statului român şi a reconfirmat totodată calificativul "BBB-" aferent datoriei guvernamentale româneşti pe termen lung în valută, fapt care menţine obligaţiunile de stat ale României în categoria celor recomandate pentru investiţii.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.