Prim-ministrul Dacian Cioloş a afirmat, într-un interviu pentru Ziare.com, că în campania electorală nu există suficientă dezbatere pe marginea programelor de guvernare, el transmiţând totodată partidelor care-l susţin pentru funcţia de premier, USR şi PNL, primului că este nevoie de mai multă ”consistenţă” în abordările economice, iar liberalilor că este nevoie să continue reforma internă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Într-o campanie electorală pentru alegeri parlamentare cred că şi-ar avea locul mai multă dezbatere şi mai multă consistenţă pe proiectele partidelor, pe viitoarele programe de guvernare (...) Chiar dacă ai programe afişate e important ca lumea să ştie de ele şi să ducem centrul de greutate pe ce se poate întâmplă pe viitor, nu pe chestiuni cu apetenţă la populaţie”, a spus Dacian Cioloş.

Acesta le-a făcut şi recomandări celor două formaţiuni politice care îl susţin pentru postul de premier. ”Eu cred că USR poate da mai multă consistenţă abordărilor economice şi încă nu e târziu, iar PNL trebuie să continue reformele în partid, ca să arate că a înţeles mesajul electoratului că e nevoie de forţe politice înnoite. A început acest proces, pentru că e un partid care nu a pus pe liste penali, reforma trebuie să continue, trebuie date semnale de sinceritate vis a vis de această intenţie de a reforma partidul, dar întotdeauna trebuie început de undeva şi trebuie să continue”, a apreciat Cioloş.

El a spus că cele două partide pot susţine împreună principiile din platforma România 100. ”Fiecare pe partea lor şi cu diferenţele de rigoare între cele două partide, ele pot merge în direcţia pe care am propus-o şi în care am dorit să mă duc, dar m-am oprit acolo pentru că atât timp cât nu candidez eu, nu mi se pare firesc să particip la campanie”, crede premierul.

Acesta consideră că nu este implicat în campanie, în pofida folosirii imaginii sale în campaniile PNL şi USR. Întrebat dacă le-a cerut să elimine fotografiile sale din afişele de campanie, Cioloş a răspuns: ”Da, am avut o discuţie pe această temă. Dar mi-au zis că era o poză publică pe care am pus-o pe acea platformă, aşa că nu cred că mai are rost să continuăm dezbaterea pe acest subiect. Nu acesta este elementul esenţial în relaţia dintre mine şi partidele care mă susţin”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.