Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat, într-o întâlnire cu jurnaliştii români la Strasbourg, că şi-ar dori ca preşedintele Klaus Iohannis să ajungă preşedintele Consiliului European. El a afirmat şi că premierul Marcel Ciolacu ar avea şanse mai mari să preia şefia Consiliului, dat fiind că, în cazul în care Comisia Europeană va fi condusă de un candidat din familia PPE, socialiştii ar revendica funcţia de preşedinte al Consiliul European. ”Dacă învaţă repede engleză, până în vară, poate şi dânsul să aibă o şansă”, a ţinut să precizeze Cioloş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Eu mi-aş dori ca domnul Iohannis să ajungă preşedinte al Consiliului European. N-o zic neapărat în glumă, poate că domnul Ciolacu ar avea şanse mai mari decât domnul Iohannis, pentru că e socialist. Dacă preşedinţia Comisiei Europene va fi asigurată de o candidată de la populari (Ursula von der Leyen - n.r.), atunci socialiştii ar putea avea pretenţia mai mare la preşedinţia Consiliul European. Domnul Ciolacu, fiind prim-ministru şi de la socialişti, dacă învaţă repede engleză, până în vară, poate şi dânsul să aibă o şansă”, a spus Dacian Cioloş, într-o întâlnire cu jurnaliştii români la Strasbourg.

Conform unor informaţii apărute în spaţiul public, în PNL a fost discutată varianta în care funcţia de preşedinte al Consiliului European ar putea fi preluată de preşedintele Klaus Iohannis, actualul ocupant, Charles Michel, anunţându-şi intenţia de a candida pentru Parlamentul European. În acest caz, ar urma o demisie a preşedintelui Iohanis, în luna iunie, înainte de încheierea mandatului la Cotroceni, iar, conform Constituţiei, postul ar fi ocupat, interimar, de preşedintele Senatului, liderul liberal Nicolae Ciucă.

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat recent că nu are detalii referitoare la o eventuală demisie a preşedintelui Klaus Iohannis pentru a prelua funcţia de preşedinte al Consiliului European.
”Mai puţin important este numele. Faptul că un român ajunge preşedintele Consiliului European, pentru mine este o mândrie”, susţine el.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.