Europarlamentarul Dacian Cioloş a declarat că Roşia Montană este o afacere a PSD din care social-democraţii vor să câştige bani indiferent de cum se va încheia acest proces. „Marcel Ciolacu să îl sune de urgenţă pe consilierul său actual, Victor Ponta, sau pe fostul său şef de partid, acelaşi Victor Ponta, şi să explice de ce mereu şi mereu trebuie să plătească românii în locul lor”, mai spune fostul premier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Când nu fură pentru ei, pesediştii fură pentru alţii. Aşa se traduce situaţia de la Roşia Montană, unde Victor Ponta este principalul vinovat pentru că a semnat actele de care avea nevoie Roşia Montană Gold Corporation. Marcel Ciolacu să îl sune de urgenţă pe consilierul său actual, Victor Ponta, sau pe fostul său şef de partid, acelaşi Victor Ponta, şi să explice de ce mereu şi mereu trebuie să plătească românii în locul lor. Să fie clar pentru toată lumea: Roşia Montană este o afacere a PSD din care aceşti oameni vor să câştige bani indiferent de cum se va încheia acest proces. Fie prin exploatare ilegală, fie prin procente rezultate ca urmare a procesului, să nu aveţi niciun dubiu că cei de la PSD aşteaptă să le intre sume considerabile în cont. Restul e mascaradă politică pusă la cale de Marcel Ciolacu şi de ceilalţi beneficiari”, a afirmat Dacian Cioloş, potrivit unui comunicat de presă.

„Escroheria politică ce poartă numele de PSD a dat aurul României în concesiune acestei companii şi i-a promis că îl va exploata”, a continuat fostul prim-ministru.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Astăzi încearcă să şteargă urmele şi nu vor să-şi asume responsabilitatea propriilor fapte. Din acest motiv îi cer lui Marcel Ciolacu să îşi asume răspunerea, el şi prietenii lui care au dat exploatarea pe mîna Gold Corporation împotriva românilor care au ieşit în stradă pentru protejarea un sit de valoare universală. Compania Roşia Montană Gold Corporation a dat în judecată statul român în iulie 2015, când prim-ministru era Victor Ponta. Evident, pentru Marcel Ciolacu este de vină Cioloş, care a ajuns la guvern în decembrie 2015, şi nu consilierul său «onorific» Ponta care, prin acţiunile sale şi ale prietenului Vâlcov, care era şeful Comisiei pentru Roşia Montană din Parlament, a dus România în această fundătură”, a completat Cioloş.

Acesta a adăugat că „Guvernul Ponta şi compania Roşia Montană Gold Corporation s-au înţeles, practic, în 2013 pentru demararea proiectului”.

„În documentele de la tribunal scrie negru pe alb că Victor Ponta recunoaşte că a negociat cu RMGC demararea proiectului şi le-a promis eliberarea celor 45 de avize necesare - inclusiv modificarea unor legi de mediu şi de patrimoniu care protejau situl Roşia Montană. Speriat de reacţia oamenilor, Ponta a dat înapoi, dar răul se produsese deja. A băgat statul român într-o situaţie gravă. Acesta este de fapt motivul pentru care compania minieră cere de la statul român azi miliarde de euro. De altfel, Victor Ponta a recunoscut public, încă din 2015, că din cauza bulibăşelilor pe care ei le-au făcut, statul şi cetăţenii vor plăti despăgubiri”, a mai precizat europarlamentarul Cioloş.

„Cei de la Roşia Montană, din 1998, dar mai ales din 2005, de când e Traian Băsescu preşedinte, au avut promisiuni ferme că proiectul se va face. Cu siguranţă vor cere despăgubiri, nu ştiu cât. Ţinând cont de faptul că există o majoritate parlamentară împotrivă, proiectul se va respinge. Probabil că o să plătim toţi şi cred că e corect să spunem acest lucru”, zicea premierul Ponta în 2015, mai relatează Dacian Cioloş.

„Hai, Victor Ponta, fii curajos, asumă-ţi răspunderea. Şi explică-i şi lui Marcel adevărul, că dacă pierdem acest proces este din cauza angajamentelor pe care tu le-ai luat faţă de companie fără a avea bază legală, ci pe promisiuni fără acoperire”, a conchis acesta.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că până pe data de 10 februarie va veni o decizie definitivă în cazul Roşia Montană şi că s-a obişnuit ca notele de plată să-i vină lui, ca prim-ministrul.

„Vă promit că toate documentele, toate abuzurile, toate deciziile politice şi administrative luate ca România să piardă acest proces, am să vi le pun la dispoziţie şi românii să ştie foarte clar cine a greşit în această speţă”, a spus liderul PSD.

Guvernul a aprobat, joi, un Memorandum privind aprobarea împuternicirii Ministerului Finanţelor pentru contractarea de servicii de asistenţă juridică şi reprezentare în vederea asigurării reprezentării României în această cauză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.