Prim-ministrul Dacian Cioloş a adresat un mesaj de condoleanţe după moartea lui Radu Câmpeanu în care afirmă că liberalul a contribuit definitoriu la evoluţia României după prăbuşirea regimului comunist şi a fost printre primii care a afirmat că locul României este alături de naţiunile europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacian Cioloş a elogiat personalitatea lui Radu Câmpeanu pe care îl consideră un lider politic vizionar, consecvent convingerilor sale politice şi democratice.

”Radu Câmpeanu a fost una dintre personalităţile politice care a contribuit în mod definitoriu la evoluţia societăţii româneşti după 1990, atât prin reclădirea Partidului Naţional Liberal, cât şi prin susţinerea libertăţilor şi valorilor democratice, ca fundamente ale drumului pe care România îl reconstruia. A fost printre primii lideri politici din România anilor '90 care a văzut drumul ţării noastre alături de naţiunile europene, ceea ce doar oameni cu viziune, dedicaţi valorilor şi principiilor democratice, au capacitatea şi forţa să facă”, se arată în mesajul lui Cioloş.

Acesta a evocat ”nobleţea, eleganţa şi forţa discursului” lui Câmpeanu, fapt ce a i-a adus respectul atât al partenerilor, cât şi adversarilor politici.

”Transmit gândurile mele de compasiune şi condoleanţe familiei, apropiaţilor şi tuturor celor care i-au fost aproape! Dumnezeu să-l odihnească!”, a încheiat Cioloş.

Fostul lider liberal Radu Câmpeanu a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 94 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.