Liderul partidului REPER Dacian Cioloş a afirmat că PNL şi PSD, cele două partide care au guvernat ţara noastră, în ultimii 15 ani, sunt direct vinovate pentru faptul că România încă este monitorizată prin MCV pe justiţie şi pentru amânarea intrării statului noastru în spaţiul Schengen, plus incapacitatea de a atrage fonduri europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Domnii Ciucă şi Ciolacu se felicită pentru votul masiv de ieri din Parlamentul European în favoarea aderării României la Schengen şi sunt de părere că eu ar trebui să rezolv problemele pe care le are în continuare România în acest proces. Văd cu uimire cum ba sunt mândri, ba speriaţi de situaţia aderării noastre la acest spaţiu, în funcţie de ce informaţii au primit în ziua în care dau declaraţii. Aş vrea să le amintesc faptul că se găsesc în nişte funcţii care impun responsabilitate politică şi personală pentru faptele şi deciziile lor. Or, declaraţii prin care blocăm autostrăzile, oprim tranzitul de cereale spre Europa - făcute chiar în Parlamentul European de un coleg de-al lor de coaliţie, ba cumpărăm, ba nu cumpărăm corvete de la olandezi şi alte năzbâtii de genul acesta dovedesc completa necunoaştere a realităţilor politice europene şi incapacitatea de a face din România un jucător de luat în serios în politica europeană”, a afirmat Dacian Cioloş, potrivit unui comunicat de presă al partidului REPER.
 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Liderul REPER a adăugat că PNL şi PSD care au guvernat ţara noastră în ultimii 15 ani „sunt direct vinovate pentru că România este încă monitorizată prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie, sunt direct vinovate de amânarea intrării în Schengen şi de incapacitatea structurală de a atrage fonduri europene”.
 
„În loc să chestioneze pe alţii despre realitatea din Parlamentul European, aş vrea să ştiu dacă aceşti domni pricep ce reprezintă România în Europa, cum ar trebui să arate poziţia noastră europeană, care sunt datoriile şi obligaţiile noastre şi de ce vrem să fim europeni. Nu am niciun fel de empatie pentru spaimele lor, deoarece partidele pe care le conduc au guvernat în ultimii 15 ani şi sunt direct vinovate pentru că România este încă monitorizată prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie, sunt direct vinovate de amânarea intrării în Schengen şi de incapacitatea structurală de a atrage fonduri europene. Nu cred că e datoria mea să îi lămuresc pe liderii PSD şi PNL cum funcţionează mecanismele europene, câtă vreme acasă căutăm să băgăm sub preş lucruri care par că nu dau bine la alţii, în loc să numim mizeria mizerie şi să o punem unde îi este locul, adică la coş. Nimeni nu este impresionat de un politician care cere o favoare pe un ton furios, dacă tonul nu este susţinut de faptele necesare.”, a mai spus Cioloş.
 
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că este îngrijorat de faptul că eurodeputaţi de la grupul Renew Europe şi PPE s-au abţinut la votul pe rezoluţia adoptată de Parlamentul Europenea prin care cere intrarea României în Schengen. „Le solicit tuturor partidelor româneşti care fac parte din cele două familii politice europene să facă toate demersurile pentru a-şi convinge colegii că România merită în Schengen”, a adăugat liderul social-democraţilor.
 
Parlamentul European a votat marţi rezoluţia prin care se cere aderarea României la spaţiul Schengen. Rezoluţia a fost adoptată cu 547 de voturi „pentru”, 49 „împotrivă” şi 43 abţineri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.