Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, referitor la faptul că nu a răspuns solicitării unioniştilor, care au manifestat în week-end, de a se întâlni cu ei, că nu vrea să intre în dezbateri electorale, precizând că astfel de discuţii trebuie să aibă loc cu liderii de partide politice, exact aşa cum s-a întâmplat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Au fost destul de clar în declaraţiile lor (unioniştii – n.r.) că vor discuţii cu oameni politici care îşi pregătesc programele de guvernare. Noi mai avem două luni de guvernare, nu văd ce am fi putut discuta despre ceea ce ar urma să se facă după aceea”, a afirmat, luni, premierul Dacian Cioloş, întrebat de ce nu s-a întâlnit cu unioniştii la finalul săptămânii trecute.

”Nu vreau să intru în dezbateri electorale. Vă reamintesc că la Chişinău sunt alegeri prezidenţiale în acest week-end, la noi se intră în campanie electorală în curând. Cred că astfel de discuţii trebuie să aibă loc cu liderii de partide politice, exact aşa cum s-a întâmplat şi e foarte bine aşa”, a arătat Cioloş.

Liderul Platformei Unioniste ”Acţiunea 2012”, George Simion, a declarat, pentru News.ro, că organizaţia pe care o conduce va monitoriza în ce măsură promisiunile făcute de către partide unioniştilor se vor concretiza. Simion a mai spus că ”Acţiunea 2012” va mai organiza un miting la Bruxelles, în faţa Parlamentului European, de Ziua Naţională.

George Simion a afirmat că a obţinut angajamente din partea partidelor pentru promovarea unor proiecte punctuale în cadrul discuţiilor despre o eventuală unire între România şi Moldova. 

Liderul Platformei Unioniste speră ca Executivul care se va constitui după alegerile din 11 decembrie să înfiinţeze un organism special care să gestioneze relaţiile cu Moldova şi să se ocupe de demersurile în favoarea unirii. 

Cu excepţia PNL, o delegaţie a Platformei a avut întâlniri, duminică, cu partidele parlamentare pentru a obţine sprijin pentru cauza unionistă. La capătul acestor întâlniri, George Simion a anunţat că manifestanţii se vor retrage din Piaţa Universităţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.