Liderul PLUS, Dacian Cioloş, spune despre Liviu Dragnea că „e nevoie de mult tupeu ca, după ce ţi-ai pus slugile din ţară să-l dea în judecată, să te duci în faţa socialiştilor europeni conduşi de acelaşi Frans Timmermans şi să vorbeşti despre valori comune”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A te pretinde socialist, aşa cum a făcut-o Liviu Dragnea la Madrid, nu e suficient pentru a câştiga încrederea şi respectul socialiştilor europeni. Dimpotrivă, în locul «împăcării» cu Frans Timmermans de care vorbeşte domnul Dragnea la televiziunile de partid, am putut auzi cu toţii admonestările prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene şi huiduielile celor din sală”, comentează Dacian Cioloş pe Facebook.

În opinia sa, „jalnica prestaţie politică din România s-a văzut şi la Madrid, unde domnul Dragnea a dovedit dispreţ maxim faţă de participanţi, incapabil fiind să vorbească trei minute într-o limbă de circulaţie internaţională”. 

„E nevoie de mult tupeu, cum numai la PSD găsim, ca după ce ţi-ai pus slugile din ţară să-l dea în judecată pe Frans Timmermans, să te duci în faţa socialiştilor europeni conduşi de acelaşi Frans Timmermans şi să vorbeşti despre valori comune. Nu există nimic european în comportamentul politic al PSD, acest partid nu are nimic european în el. Oamenii politici europeni nu pot fi prostiţi cu discursuri duble şi cu atacuri pe la spate din partea unor presupuşi aliaţi”, subliniază Dacian Cioloş.

Liderul PLUS spune că, în Parlamentul European, trebuie să ajungă alt fel de oameni, oameni cultivaţi şi respectuoşi, cunoscători ai Europei, vorbitori de limbi străine şi care cred în valorile libertăţii, unităţii şi solidarităţii europene. „Vremea analfabeţilor şi a profitorilor a trecut”, încheie Cioloş.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a relatat, sâmbătă, la Congresul PES, că i-a spus lui Liviu Dragnea că, dacă PSD vrea să facă parte din familia socialiştilor europeni, trebuie să respecte valorile fundamentale ale acesteia, pentru că nu se poate face niciun compromis, iar aceasta este „o linie roşie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.