Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a afirmat, marţi, că anunţul lui Dan Barna referitor la înfiinţarea a trei funcţii de vicepremier, pentru liderii celor trei formaţiuni, arată că alianţa USR PLUS este gata să ofere soluţii, nu să se cramponeze de funcţii. ”Vom discuta cu colegii de la PNL şi UDMR măsură cu măsură, pentru că asta e mai important decât cum ne împărţim funcţiile”, a transmis Cioloş, precizând, însă, că oamenii care vor ocupa funcţiile sunt importanţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Atenţia a fost foarte mult focalizată în media, în aceste zile, pe partea de negocieri de funcţii şi mai puţin spre deloc pe partea de guvernare. Evident că funcţiile şi mai ales oamenii care le vor ocupa sunt importante. Dar la noi guvernările au fost de foarte multe ori forme fără fond, cochilii aproape goale sau umplute mai degrabă cu interese de grup decât cu o viziune despre ceea ce trebuie să se schimbe în bine prin reforme care să nu „taie” prosteşte, ci să reducă risipa, să dea perspective celor care vor să muncească pe bune, nu să fure sau să se pună pe căpătuială”, a scris, marţi, Dacian Cioloş, pe Facebook. 
”Vom discuta cu colegii de la PNL şi UDMR măsură cu măsură, pentru că asta e mai important decât cum ne împărţim funcţiile”, a adăugat liderul PLUS, precizând că trebuie discutat despre deficitul economic şi cum se poate face ca gestionarea acestuia să nu afecteze relansarea economică. 
”Să nu fie o piedică pentru reformele în Sănătate, în Educaţie, unde e nevoie şi de bani de investit, nu doar de schimbat legi şi de depolitizare. În primăvară, ar trebui să începem să folosim banii europeni şi va fi nevoie să ne punem de acord în coaliţia de guvernare cum asigurăm canalizarea lor rapidă spre investiţii şi finanţarea reformelor fără să creăm birocraţie suplimentară în purul stil românesc din aceşti ultimi ani. Despre astea şi multe altele trebuie să discutăm, pentru că în momentul în care mergem în Parlament cu noul guvern trebuie să avem un program de guvernare cu ţinte şi cu obiective clare”, a mai scris Cioloş. 
Potrivit acestuia, ”dincolo de cancanul împărţirii funcţiilor, poate învăţăm să acordăm atenţie şi lucrurilor esenţiale care chiar ne afectează viaţa, dar care se află mai puţin în reflectorul spectacolului mediatic prin care se face rating”. 
”USR PLUS a cerut de la început ca aceste negocieri să se facă cu angajamente serioase pentru a aşeza coaliţia în postura de a putea guverna credibil patru ani. România a trecut în ultimii 30 de ani prin destrămări de coaliţii cauzate de trădări sau traseism, care au denaturat voinţa cetăţenilor la vot şi acest lucru nu mai trebuie să se repete. Acum facem altfel. Punem pe primul plan guvernarea şi reformele, nu oamenii care cer funcţii pentru ei şi găştile lor politice. Anunţul făcut de către Dan Barna astăzi arată că noi suntem gata să oferim soluţii, nu să ne cramponăm de functii”,  a mai scris Cioloş. 
Liderul USR, Dan Barna, propune ca liderii celor trei partide care ar urma să compună noua majoritate parlamentară să fie vicepremieri în viitorul Guvern, iar preşedinţia Camerei Deputaţilor să fie preluată de Cătălin Drulă. Barba afirmă că, astfel, se dă un exemplu ”fără precedent de ceea ce înseamnă responsabilitate pentru ceea ce înseamnă viitorul României”.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.