Fostul premier Dacian Cioloş, spune, cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, că încă mai folosim cel puţin neinspirat expresii cu şi despre autism, afirmând că şi el a făcut-o în trecut şi regretă şi că este nevoie să ne educăm mai bine. El mai spune că persoanele cu afecţiuni din spectrul autist ar trebui să se bazeze pe servicii sociale si de recuperare puternice, nu pe alocaţii mizere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Azi e Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului. Încă mai folosim cel puţin neinspirat expresii cu şi despre autism. Am făcut-o şi eu în trecut şi regret sincer. Avem nevoie să ne educăm mai bine”, a scris Dacian Cioloş, luni, pe contul său de Facebook.

El susţine că persoanele cu autism ar trebui să se bazeze pe servicii sociale si de recuperare puternice, nu pe alocaţii mizere.

“Dincolo de conştientizare, lucru pe care ONG-urile o fac de mai bine de 10 ani, ştiu că persoanele cu afecţiuni din spectrul autist din România au nevoie de servicii de abilitare şi recuperare, ajutorul dat lor ar trebui să se bazeze pe servicii sociale si de recuperare puternice, nu pe alocaţii mizere. Dar important mi se pare să nu uităm de ei şi să ni-i amintim doar cu ocazia unor zile speciale”, afirmă fostul premier.

În luna ianuarie, premierul Viorica Dăncilă i-a catalogat drept "autişti" pe auroparlamentarii care "dezinformează UE, în ciuda faptului că stiu adevărul". A doua zi, ea şi-a cerut scuze, în timp ce CNCD s-a sesizat în acest caz. Ulterior, CNCD a decis că premierul Viorica Dăncilă nu a discriminat, votul fiind 7-1, singurul vot împotrivă aparţinându-i preşedintelui CNCD, Csaba Asztalos. De altfel, el a scris, pe Facebook, că nu este mândru "deloc" de această decizie a CNCD.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.