PNL ar trebui să îşi ia un angajament scris că, după ce noul guvern va fi instalat, îşi va asuma răspunderea în Parlament pe legea privind alegerea primarilor în două tururi, cea privind iniţiativa ”Fără penali”, abrogarea recursului compensatoriu şi desfiinţarea Secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor, consideră liderul PLUS Dacian Cioloş, care solicită şi negocierea unui calendar clar şi realizabil pentru declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. În opinia sa, colaborarea de acum poate crea premisele unor noi discuţii după alegerile locale şi parlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi, cei de la PLUS, credem că ar trebui ca PNL să îşi ia un angajament scris că, după ce noul guvern va fi instalat, îşi va asuma răspunderea în Parlament pe un pachet de patru legi pe care le considerăm esenţiale: legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, legea “fără penali în funcţii publice”, legea de desfiinţare a Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie şi legea de abrogare a legii recursului compensatoriu, care a scos din puşcării zeci de mii de infractori periculoşi”,afirmă Cioloş, referindu-se la acordul la care au ajuns în urma negocierilor partenerii de la USR şi premierul desemnat Ludovic Orban, obiective susţinute şi de PLUS.

De asemenea, în opinia liderului PLUS, este nevoie ca noul guvern să fie de acord cu negocierea unui calendar clar şi realizabil pentru declanşarea alegerilor parlamentare anticipate.

”Nu în ultimul rând, credem că e util un angajament din partea PNL că va declanşa rapid negocieri cu partidele noastre pentru desemnarea unui candidat credibil din partea României pentru postul de comisar european. Noi, PLUS, considerăm că aceste cerinţe sunt în deplină concordanţă cu ceea ce îşi doresc cetăţenii români, iar punerea lor în aplicare ţine doar de voinţa politică a celor care doresc binele României. Şi mai credem că o colaborare începută acum poate pune bazele unor discuţii care pot avea loc între noi după alegerile locale şi parlamentare de anul viitor”, afirmă Dacian Cioloş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.