Preşedintele USR Dacian Cioloş a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că USR nu este de acord cu proiectul de lege anunţat de ministrul Cătălin Predoiu privind desfiinţarea secţiei speciale din justiţie, el precizând că ”ceea ce pune pe masă nu este o soluţie, pentru că această secţie nu este desfiinţată, ci este mutată dintr-o parte în alta şi împrăştiată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele USR a afirmat că acesta este motivul pentru care reprezentanţii USR din APCE au solicitat o opinie a Comisiei de la Veneţia, pe care şi Comisia Europeană o va soolicita pentru a avea o poziţie faţă de ceea ce propune ministrul Predoiu. 

”Nu ne aşteptăm din păcate la lucruri pozitive, atât vis-a-vis de desfiinţarea SIIJ cât şi privind cazul judecătorului Danileţ”, a mai spus Cioloş. 

Liderul USR a precizat că ceea ce a promis actuala coaliţie, problemele pe care a primis că le rezolvă, pe unele le-a complicat şi mai mult, iar altele au rămas nerezolvate. ”Ceea ce vedem în continuare sunt certuri în coaliţie, discuţii, dispute dar nu soluţii care să ne ducă în direcţia bună”, a arătat el. 

Cioloş a mai spus că din punctul de vedere al USR, secţia specială din justiţie nu este desfiinţată prin acest proiect de lege, ci este mutată dintr-o parte în alta, împrăştiată peste tot, inclusiv în ţară. 

Cioloş a mai spus că în continuare se creează o castă specială pentru magistraţi, prin această secţie specială care persistă inclusiv prin acest proiect de lege al ministrului Justiţiei. 

”Vom vedea poziţia Comisiei de la Veneţia şi a Comisiei Europene, însă, în absenţa unui proiect de lege care să desfiinţeze clar SIIJ, din punctul meu de vedere nu facem decât să amânăm această problemă, vom rămâne în continuare cu MCV-ul”, a mai afirmat Dacian Cioloş, care a dat ca exemplu raportul care arată că România este printre ţările cele mai corupte din Europa, pentru că, ”de când PSD-ul lui Dragnea a aruncat în aer legile justiţiei, nu s-a întâmplat nimic pentru a corecta lucrurile, cu toate eforturile făcute de USR când a fost la guvernare. 

”Ştiţi cum a fost tratat ministrul Stelian Ion, a fost chiar aruncat afară din Guvern şi vedem în continiare că nu sunt soluţii”, a precizat el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.