Preşedintele USR Dacian Cioloş a declarat, luni, că în prima zi a sesiunii parlamentare, marţi, parlamentarii USR vor depune o propunere legislativă prin care românii care au fost amendaţi pe nedrept, după ce au completat formularul electronic de intrare în ţară (PLF) să li se restituie valoarea amenzii. În plus, USR vrea să vină cu o serie de modificări ale procedurii, astfel încât datele de înregistrare, prin aceste formulare, să fie menţinute pe o durata mai lungă, de până la şase luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele USR s-a referit la ”situaţia pe care au întâlnit-o mai mulţi cetăţeni români care au fost amendaţi pentru că nu ar fi completat acel formular electronic de intrare în ţară, formularul digital, acel Passenger Location Form”.

”Unii dintre ei nu au completat formularul pentru că nu au fost informaţi la timp că este obligatoriu să îl completeze, dar la fel s-au trezit direct cu amenzi”, a spus preşedintele USR.

Cioloş a anunţat că europarlamentarul Vlad Gheorghe, împreună cu deputaţii Silviu Dehelean şi Stelian Ion, au decis să formuleze o iniţiativă legislativă, care va fi depusă mâine la Camera Deputaţilor, prin care cei care au fost amendaţi pe nedrept să li se restituie valoarea amenzii pe care au plătit-o.

De asemenea, USR vrea să vină ”cu nişte modificări ale procedurii aşa încât datele de înregistrare, prin aceste formulare, să fie menţinute pe o durata mai lungă, de până la şase luni, pentru că eventuale contestaţii care vin ulterior să poată să fie verificate”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.