Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a anunţat, luni, că partidul a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului cu privire la unele emisiuni în care au fost atacate primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, şi consiliera USR de la Mogoşoaia şi în care partidul a fost acuzat că a plătit pentru amplificarea scandalului legat de plagiatul doctoratului premierului Nicolae Ciucă. ”Ceea ce s-a întâmplat în aceste emisiuni depăşeşte limitele actului mediatic normal, a fost un linşaj mediatic împotriva USR şi împotriva colegilor noştri şi considerăm că, într-o democraţie sănătoasă, la astfel de cazuri trebuie reacţionat şi în acest context am decis să înaintăm aceste sesizări”, a spus Cioloş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Azi, împreună cu colegii din Biroul Naţional, am decis să depunem câteva sesizări la CNA, în primul rând pentru sancţionarea RTV pentru campania de dezinformare şi manipulare la adresa primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. Am aflat de la această televiziune că Clotilde Armand ar fi “arestată”, evident, fără nicio dovadă, o ştire care s-a dovedit, evident, falsă şi nu e prima dată când sunt proferate astfel de afirmaţii false. Am decis să facem această sesizare la CNA”, a spus Dacian Cioloş. 
 
El a arătat că o altă sesizare la CNA vizează România TV, ”care a difuzat o minciună incredibilă prin care afirmă că USR ar fi plătit sute de mii de euro pentru a amplifica scandalul plagiatului premierului Ciucă”.
 
”Evident că e o minciună, USR, am spus-o de mai multe ori, nu foloseşte bani şi resurse financiare pentru a plăti televiziuni şi difuzarea unor minciuni. Vom face sesizare la CNA împotriva unei astfel de informaţii false”, spune Cioloş. 
 
Preşedintele USR a menţionat că o a treia sesizare la CNA solicită sancţionarea emisiunii “Exces de putere”, de la Antena 3, în care, vineri seară, ”s-a încercat acreditarea ideii că victima, consiliera USR de la Mogoşoaia, ar fi de vină pentru că i-ar fi provocat pe cei doi bărbaţi care au atacat-o, şi verbal, au ameninţat-o şi apoi a fost foarte clar ce s-a întâmplat din acea înregistrare video”. 
 
”Ceea ce s-a întâmplat vineri seară şi felul în care moderatorii acestei emisiuni au interpretat cu rea-credinţă agresiunea împotriva colegei noastre este de neacceptat, din punctul nostru de vedere, aşa încât BN a decis să înaintăm aceste trei sesizări la CNA”, a spus liderul USR. 
 
Cioloş a mai transmis că USR este ”un partid politic şi e firesc, într-o democraţie, să fii criticat, să ţi se facă observaţii, e firesc să ai situaţii în care lumea nu e de acord cu ceea ce faci, dar de la critică într-o astfel de situaţie şi până la minciună e un drum lung”.
 
”Ceea ce s-a întâmplat în aceste emisiuni depăşeşte limitele actului mediatic normal, a fost un linşaj mediatic împotriva USR şi împotriva colegilor noştri şi considerăm că, într-o democraţie sănătoasă, la astfel de cazuri trebuie reacţionat şi în acest context am decis să înaintăm aceste sesizări”, mai spune Cioloş. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.