Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi că în şedinţa de Guvern vor veni cu un nou cadru legislativ pentru activitatea de asistenţă socială. ”Transparentizăm total aceste servicii, înfiinţând un Registru electronic unic cu informaţii despre toţi furnizorii de servicii sociale acreditaţi”, a spus premierul. El a anunţat că în şedinţă Guvernul va majora bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate cu 1,7 miliarde de lei din Fondul de rezervă bugetară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, venim cu un nou cadru legislativ pentru activitatea de asistenţă socială. Prin noul proiect, transparentizăm total aceste servicii, înfiinţând un Registru electronic unic cu informaţii despre toţi furnizorii de servicii sociale acreditaţi”, a anunţat premierul.

Marcel Ciolacu a precizat că, pentru fiecare furnizor în parte, vor exista date, fotocopii după documentele de acreditare şi după fiecare control. ”În plus, această activitate nu mai poate fi centrată exclusiv către profit, ci către îngrijirea celor în nevoie. Va trebui să existe un plan de dezvoltare a serviciilor sociale în cazul fiecărui furnizor, standarde minime pentru licenţiere şi un manual de proceduri interne obligatorii”, a afirmat şeful Executivului.

Premierul a spus că acest proiect a fost realizat împreună cu reprezentaţii societăţii civile, cărora le mulţumeşte.

”Sunt convins că ajutorul lor înseamna că situaţii precum cele pe care le-am văzut nu vor mai exista”, a spus Ciolacu.

El a anunţat că în şedinţă Guvernul va majora bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate cu 1,7 miliarde de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru servicii medicale, medicamente, materiale şi dispozitive medicale, inclusiv pentru derularea programelor naţionale de sănătate curative şi acordarea medicamentelor compensate şi gratuite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.