Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu l-a acuzat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, pe premieurl Ludovic Orban că a peofitat de pandemie pentru ”a-şi îndestula prietenii politici”, că a fost interesat doar de bani şi că nimeni nu se poate spăla pe mâini de ceea ce a făcut deja acest Guvern, de distrugerea economiei, de suferinţele românilor lăsaţi în afara spitalelor. El a subliniat că fiecare va trebui să răspundă, inclusiv preşedintele Iohannis, pe care îl consideră la fel de vinovat ca cel pe care l-a pus în fruntea Guvernului. ”Se strânge laţul, domnule Orban şi nu vă imaginaţi cât de singur aţi rămas la Palatul Victoria”, a avertizat liderul PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Domnule premier, aş vrea să vă reamintesc că la iniţiativa PSD am făcut un amendament la starea de alertă pe regulamentul Curţii de Conturi şi al Camerei Deputaţilor, Curtea de Conturi face controale în toate administraţiile publice centrale sau locale, indiferent de culoarea politică. Mai mult Curtea de Conturi a solicitat o prelungire de 15 zile. În Parlament nu a fost modificat niciodată Codul penal, iar CCR e o instituţie care face parte din statul de drept, pe care o atacaţi zilnic”, a i-a replicat Ciolacu lui Orban.
El a amintit că de 4 luni social-democraţii le spun clar şi răspicat liberalilor: ”Guvernaţi, nu mai furaţi!”
”Aţi profitat cu mult tupeu ca să vă îndestulaţi toţi clienţii politici. Aţi dat cu neruşinare restricţii impuse oamenilor de rând. Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia, în timp ce şmecherii PNL s-au îmbogăţit pe trei generaţii. Domnule Orban, aţi fost interesat doar de bani, aţi reprezentat doar interesele stomacului PNL. Toate fărădelegile dumneavoastră încep să iasă la iveală una câte una. E suficient să deschideţi orice ziar sau post TV, mai nou puteţi să vă inspiraţi din comunicatele DNA. Sunt suficiente exemple care vă pot trimite colegii politici cel puţin trei ani la puşcărie”, a afirmat Ciolacu.
El s-a referitla contractul pentru măşti încheiat cu firma Romwine & Coffee.
”Acel butic era paravan pentru primul tun liberal dat în pandemie. Contractele fără licitaţie se succedau unul după altul. Sute de milioane de euro pentru prietenii liberali. Ştiaţi foarte bine că sunt probleme, dar nu a contat că aţi adus măşti cu probleme. Niciodată scopul nu a fost protecţia oamenilor, ci îmbogăţirea clientelei PNL. Nu a mai contact că şi medicilor le-aţi dat echipamente proaste. Mişcarea infracţională PNL trebuia să funcţioneze. Banul trebuia să circule de la bugetul de stat în buzunarele prietenilor dvs. Românii trebuie să ştie ce legături aveţi cu scandalul de la Unifarm. Degeaba încercaţi să vă deziceţi. Aţi fost unul dintre cei care l-a lăudat constant pe directorul Unifarm pentru transparenţă. Acum nu îl mai cunoaşteţi?”, a afirmat liderul PSD.
El l-a acuzat pe Orban că a schimbat chiar şi directorii de spitale şi a pus chelneri cu şcoala vieţii şi patroni de pompe funebre, dispuşi să facă contracte dubioase.
”Nu vă ascundeţi după scuze penibile! Aveţi curajul să veniţi la microfon şi să recunoaşteţi aceste lucruri” Aţi fi continuat nestingherit să daţi tunuri dacă PSD nu v-ar fi oprit aici, în Parlament. Vă asigur că va scoate la iveală comisia de anchetă toate neregulile comise şi vor fi trimise la Parchet. Nimeni nu se poate spăla pe mâini de ceea ce a făcut deja acest Guvern, de distrugerea economiei, de suferinţele românilor lăsaţi în afara spitalelor. Fiecare va trebui să răspundă, inclusiv preşedintele Iohannis. Preşedintele e la fel de vinovat ca cel pe care l-a pus în fruntea Guvernului. Se strânge laţul, domnule Orban şi nu vă imaginaţi cât de singur aţi rămas la Palatul Victoria. Acest Guvern trebuie să plece. PSD va depunde o moţiune de cenzură împotriva acestui guvern. Cine nu votează moţiunea înseamnă că e părtaş la jaful PNL”, a încheiat Marcel Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.