Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu consideră că România trebuie să îşi asume rolul de a deveni un hub regional care să asigure stabilitatea şi dezvoltarea în Estul Europei şi zona Mării Negre, iar primul pas în acest proces este participarea activă la reconstrucţia Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„România trebuie să îşi asume rolul de a deveni un hub regional care să asigure stabilitatea şi dezvoltarea în Estul Europei şi zona Mării Negre. Iar primul pas în acest proces este participarea activă la reconstrucţia Ucrainei. În discuţiile pe care le-am avut astăzi cu domnul Oleksandr Kornienko, prim adjunct al Preşedintelui Radei Supreme a Ucrainei, am subliniat dorinţa ca ţara noastră să concentreze resurse financiare europene şi internaţionale pentru a sprijini procesul de reconstrucţie a Ucrainei. Pe lângă multe alte aspecte care ţin de dezvoltarea conexiunilor de transport cu Europa, cred că este necesară instalarea rapidă în Ucraina a unei echipe comerciale, economice şi umanitare care să faciliteze procesul de reconstrucţie, dar şi de facilităţi fiscale pentru companiile româneşti şi autorităţile locale care vor dori să investească acolo”, a scris Marcel Ciolacu, marţi pe Facebook.
 
El a adăugat că „dincolo de aceste aspecte, am participat alături de domnul Kornienko la inaugurarea expoziţiei fotoreporterului ucrainean Max Levin, ucis cu brutalitate de ruşi în timp ce îşi făcea meseria”.
 
„Fotografiile sale arată faţă crudă a unei invazii militare nejustificate şi neprovocate, care a schimbat radical vieţile unor oameni nevinovaţi şi care a provocat cea mai gravă criză umanitară şi de securitate din ultimele decenii. Mulţumesc mult şi pentru desenul primit de la copiii ucraineni. Există speranţă!”, a completat Ciolacu.
 
Camera Deputaţilor a inaugurat, marţi, o expoziţie foto organizată de Ambasada Ucrainei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.