Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Şcoala de Vară a TSD, despre România Educată, că alături de colegii lui din Parlament, o să se implice pentru a aduce îmbunătăţiri acestui proiect, pentru că învăţământul nu este doar pentru elite. El a ţinut să precizeze că nu este important proiectul şi a făcut aluzie la preşedintele Klaus Iohannis, iniţiatorul România Educată, spunând că ”nu a susţinut sau a iubit vreodată PSD-ul şi nu vă faceţi iluzii, nici nu o să vă iubească vreodată”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu le-a spus tinerilor din TSD că ei au fost cei mai afectaţi de pandemia de COVID.

”Voi aţi fost cel mai afectaţi de pandemie, doi ani vi s-au luat din cei mai frumoşi ani, anii de la şcoală, întâlnirile cu colegii, glumele, aţi încercat online-ul care categoric nu a asigurat învăţământul pe care ni l-am dorit cu toţii, la nivelul aşteptat, nu toată lumea avea internet. Telefonul nu este ca să înveţi, telefonul este să îşi iei informaţii, să comunici, să intri pe Tik Tok, să faci glume cu colegii”, a spus liderul social-democrat, precizând că ”şcoala este locul în care trebuie să înveţi”.

Preşedintele PSD s-a referit la proiectul România Educată.

”Avem acest proiect, România educată, nu ştiu dacă este suficient, nu ştiu dacă va fi ce trebuie României. Ce ştiu este că PSD  (..) are resursa umană necesară de a face  o Românie educată. Ştiu, de asemenea, că trebuie făcut ceva, că trebuie schimbat ceva, că plecăm de la proiectul, nu al unei persoane care a susţinut sau a iubit vreodată PSD-ul, nu vă faceţi iluzii, nici nu o să vă iubească vreodată. Nu are importanţă, important este proiectul”, a spus el. 

Ciolacu a anunţat că PSD va modifica pachetul de legi ale educaţiei în Parlament.

”Alături de colegii mei din Parlament, o să ne implicăm să schimbăm şi să aducem îmbunătăţiri acestui proiect, pentru că învăţământul nu este doar pentru elite, cu toate că este momentul ca anumite instiutţii de învăţământ să încercăm să strângem elita României, cei mai buni copii. Dar învăţământul este şi pentru cei care nu au aceste resurse şi pentru cei nevoiaşi. Învăţământul trebuie să aibă clar nişte linii trasate, să descoperim aceşti tineri de excepţie, în toate păturile societăţii”, a arătat Marcel Ciolacu, la Costineşti. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.